CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 3 июня 2014 г.

Prieteni cu poezia și cântecul


                                                                                                                                Oră de poezie
În cadrul Programului Lecturile verii s-a desfășurat activitatea întitulată Poezia și cântecul sunt prietenii mei. Au participat copii de diferite vârste, din diferite școli și lecee. La organizarea acestei manifestări a contribuit și Centrul Comunitar pentru Copii și Tineri Eurica.
Manifestarea s-a desfășurat în incinta Filialei Târgoviște. Doamna Liliana Juc, șefa oficiului copii, a prezentat o Revistă bibliografică, în care au fost expuse mai multe cărți recomandate copiilor pentru Lecturile verii. Din ele fac parte: Amintiri din altă copilăriei de Lucreția Bârlădeanu, Plânsul jucăriilor stricate de Victor Dumbrăveanu, Povești irlandeze, Povești portugheze, Poezii de Ana Blandiana, lucrări de Ion Druță și multe altele.
Copiii și-au exprimat bucuria de a începe vacanța printr-un recital de versuri. Astfel, Isacov Cristina a recitat poezia Mă rog de tine, mamă, Trișca Adriana a recitat poezia lui Mihai Eminescu Ce te legeni, codrule. A fost recitite poezii de Vasile Romanciuc, Dumitru Matcovsch. Lupu Nadejda a recitat poezia lui Vasile Alecsandri Hora Unirii, după care cu toții am cântat această superbă Horă. Copii și-au amintit de alte cântece după versurile lui Mihai Eminescu, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi.
La sigur, pe parcursul vacanței lungi de vară copiii vor găsi timp de liecturi, ascultând și cântece îndrăgite, căci poezia și cântecul sunt prietenii lor.

Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий