CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

суббота, 22 февраля 2014 г.

Serată literar-artistică

Dragobetele bate la ușă...


    În preajma Dragobetelui, Filiala Târgoviște a organizat o serată literar-artistică la Centrul Comunitar pentru Copii și Tineri Eurica, având genericul Dragobetele la români. Au participat beneficiari ai Centrului, copii de vârste diferite – între 10 și 13 ani.
   Serata a debutat cu o expunere despre sărbătoarea dragostei la români, Dragobetele, echivalentul zilei Sf. Valentin.
   Modul e a sărbători Dragobetele diferă e la o regiune la alta. În Republica Moldova doar în ultimii ani a început să fie remarcată aceată zi. De aceea încă nu există tradiții, nu există nici poezii, nici cântece consacrate acestul frumos sentiment – dragostea la început de primăvară, când natura se trezește la viață, ziua de 24 februarie, fiind considerată încă din vechi timpuri la români sărbătoarea Dragobetelui.
   Serata a continuat cu mesaje de  felicitare adresate celor dragi. Persoanele cele mai dragi sunt mamele și întrega familie. O să repoducem câteva:
Draga mea mamă! Te felicit de Ziua Dragobetelui. Tu ești tot ce-i mai sfânt pe lume împreună cu toată familia. Cu drag, fiul Dan.”
„Dragă mamă! Te felicit de Ziua Dragobetelui. Ești persoana cea mai scumpă. Fără tine nu aș exista. Cu drag, Alexandru.”
„Dragă mamă! Te felicit de Dragobete. Cu mult suflet și drag de la Vova”.
„Dragă mamă! Eu te felicit în această zi – Dragobete. Tu ești cea mai frumoasă! Te iubesc, Artiom”.
   Copiii au fost îndemnați să-și felicite mamele și toată familia de Ziua Dragobetelui.
   Dat fiind că până în prezent nu există un simbol al Dragobetelui, cum îl are Sf.Valentin, copiilor li s-a propus să deseneze, după priceperea lor, simbolul Dragobetelui. De remarcat, că unele desene au fost de-a dreptul excepționale – simplu, ar concis ele exprimă semnificația acetei zile.










Комментариев нет:

Отправить комментарий