CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 27 января 2015 г.

Discuție/dezbatere

  
Mediul ambiant în orașul Chișinău

Activitatea s-a desfășurat la Școala Profesională nr. 2 cu susținerea Organizației Teritoriale Chișinău a Mișcării Ecologiste din Moldova. La activitate au participat grupele 15, 16 (diriginte, doamnele Jana Harabara, Inga Conica) și s-a desfășurat în incinta bibliotecii Școlii Profesionale nr. 2.
Discuția s-a axat inițial pe noțiunea de poluare, care a intrat în vocabularul nostru pe la sfârșitul secolului trecut, iar acum vorbim despre poluare ca despre un fenomen care a afectat, practic, toate domeniile vieții. Vorbim despre poluarea aerului, poluarea apelor, poluarea solului.
Dl Efim Colun, colaborator la Mișcarea Ecologistă Teritorială Chișinău, voluntar, s-a axat mai mult pe poluarea apei, în special a râului Bâc, a lacurilor și iazurilor din municipiul Chișinău și măsurile care se întreprind pentru ca poluarea lor să fie cât mai mică și să nu afesteze sănătatea oamenilor, cât și a viețuitoarelor: păsărilor, insectelor, animale de mare, pești etc.
Elevii, participanți la discuție, în marea lor majoritate veniți din mediul rural, au rămas surprinși de faptul că în Chișinău mediul ambiant este atât de poluat. Dl Colun a explicat, cât de nociv, de exemplu, este să dai foc toamna frunzelor uscate sau să arzi anvelope, care „aruncă” în aer multe substanțe nocive. Și multe altă informație, care i-a pus pe gânduri pe tineri, viitorii bucatari, culinari, chelneri etc. Ei au adresat întrebări, la care au primit răspunsuri competente.
Pe parcursul discuțiilor a luat cuvântul dna Jana Harabara, profesoara de geografie. Bibliotecara Ala Livadari a pregătit cu ocazia discițiilor/dezbaterilor un pliant, care conține multă informație despre mediul nostru ambniant, fiind înalt apreciat de dl Colun.
























                                                                             Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий