CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

пятница, 21 февраля 2014 г.

Oră de lectură


                                 "Baba Iarna intră-n sat şi alte poezii" de Otilia Cazimir



Această oră de lectură a fost dedicată scriitoarei care anul acesta a împlinit 120 ani de la naştere. A fost o scriitoare iubitoare de copii, scriind poezii frumoase si simpatice pentru mici şi mai mari.


Ora de lectură a fost organizată la grădiniţa 119 grupa 03 creşă. Copiilor li s-a făcut cunoştinţă cu poeziile din acest volum dar şi alte poezii ale autoarei. Copiii au rămas încântaţi şi fericiţi făcând cunoştinţă cu personajele din poeziile Otiliei Cazimir. Copiii au admirat desenele fiind curioşi ce conţine  cartea şi au ascultat poeziile cu mare plăcere şi multă atenţie.





Aceste poezii le-au făcut cunoştinţă cu animale, păsări, anotimpuri, cîntece şi personajele din carte. Copiii au savurat lectura iar la final au numit titlurile de poezii memorate descriind unele personaje din imaginaţia lor şi cunoştinţe. Prin aceste poezii autoarea le cultivă dragostea pentru lectură. Copii sunt mereu atraşi de ceea ce e nou şi necunoscut.



Copiii au povestit amintiri legate de personajele din carte menţionând că şi ei acasă dar şi  la bunei animale, păsări şi că unele lucruri legate de anotimpul iarna le trăiesc zi de zi, că Moş Crăciun a venit la ei la grădiniţă fiind foarte fericiţi vazându-l şi că fiecare din ei au câte o jucărie preferată şi păpuşi având şi nume. Această oră de lectură a fost una interesantă, plăcută şi chiar plină de imaginaţie din partea copiilor.

Комментариев нет:

Отправить комментарий