CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 25 сентября 2012 г.

Expunere/dezbatere

                                                        
Clubul Să ne iubim ţara!

Şedinţa Clubului Să ne iubim ţara a avut loc în cadrul Săptămânii uşilor deschise la Filiala Târgovişte (24-28 septembrie 2012). Tema şedinţei a fost: Oraşul Soroca: istoric şi prezent. La şedinţă au participat elevi de la şcoala nr.5 „Al. Donici” şi de la liceul „Dante Alighieri”.
Şedinşa Clubului s-a axat pe câteva expuneri. Menţionăm: Soroca în plan istoric;  Soroca: în obiectivul zilei de azi; Evenimente culturale; Instituţii şi monumente; Personalităţi sorocene, cât şi pe elevii care au vorbit pe marginea acestor teme: Ciobanu Iana, Ciubotaru Dumitriţa (şc. Nr 5 „Al. Donici”), Buzenco Felicia, Mocanu Alexandrina, Reşetnic Alexandra (liceul „Dante Alighieri”).
La dezbateri au participat activ şi alţi elevi: Mihalachi Felicia, Vreme Angela, Cobzac Octavian, Potoţchii Alexandru ş.a.
În cadrul şedinţei a fost prezentată cartea lui George Coanda Istoria Târgoviştei: din preistorie şi până la aderarea României la Uniunea Europeană. Cartea este o adevărată „cronologie enciclopedică a cetăţii eterne a românitâţii orientale”, cum a fost supranumit cel mai important oraş din judeţul Dâmboviţa din cele mai vechi timpuri şi până în prezent.
La sfârşirul şedinţei s-a desfăşurat un concurs de erudiţie: Locuri şi personalităţi din oraşul Soroca. Elevii care au răspuns corect la întrebări li s-au înmânat Diplome de menţiune. Au fost premiaţi 10 elevi. La fel, elevilor le-au fost oferite şi materiale promoţionale în legătură cu cel 135 de ani de la fondarea B.M. „B.P. Hasdeu”.








Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий