CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 27 сентября 2012 г.

Întâlniri cu editorii


                                     Premii de la editura Cartier

A luat sfârşit Concursul Citesc de la editura Cartier, anunţat la manifestarea de lansare a Lecturilor verii şi promovat în toată această perioadă. Era un miniproiect al cărui scop a fost informarea cititorilor despre cărţile aflate pe rafturile Filialei Târgovişte, editate la  Carteir şi care se bucură de atenţia cititorilor, fiind socilitate şi ca lectrui obligatorii, dar şi ca lecturi suplimentare. Dar fiind că în acest an în cadrul Programului Chişinăul citeşte o carte a fost propus volumul Nu mă tentează de Anatiol Moraru, care a văzut lumina tiparului la editura Cartier, ne-am gândit că ar fi binevenit acest miniproiect de promovare a cărţilor cu acest brend.
În fondurile de la la Filiala Târgovişte se află cărţi din colecţia: Poesis, Rotonda, Aleea clasicilor, Cartier istoric, Cartier polivalent, Cartier verde, Cartier edicaţional, mai multe Dicţionare şi Enciclopedii. Au fost realizate câteva expoziţii de cărţi din aceste colecţii, cititorilor li s-a vorbit despre Concurs, în rezultatul cărora cei mai activi cititori vor fi premiaţi de către editura Cartier.
Astăzi a avut loc ceremonia de pre 
miere. Editura a acordat 3 premii, care au constituit trei seturi de cărţi. Premiile au fost înmânate de către dl Anatol Grosu, manager la editura Cartier, poet.
Premiul I, un set de cărţi şi Diploma pentru Cel mai activ cititor i-au fost oferite elevei cl. VI de la liceul „O. Ghibu” Nistorică Victoria.
Premiul II, un set de cărţi şi Diploma de Cititor mai activ i-au fost oferite elevei cl. IX de la liceul „Petru Rareş” Mazniuc Diana.
Premiul III, un set de cărţi şi Diplomă de Cititor activ i-au fost oferite elevei cl. X de la liceul „Petru Rareş Moraru Mădălina”.
Două Diplome de Cititor activ şi un set de cărţi au fost oferite elevelor Simcenco Ana (Colegiul ASEM) şi Buju Ioana-Victoria – cl. VIII de la liceul „Dante Alighieri”.
Un scurt discurs a ţinut autoarea acestui miniproiect Larisa Ungureanu, care a accentuat valoarea cărţii în general şi valoarea cărţilor de la editura Cartier, care sunt diverse, aproape de sufletul cititorului de toate vârstele.”Poate unii din voi vor deveni pe viitor editori, pictori, manageri în cadrul editurilor. Cartea, înainte de a ajunge la cititor, este gândită de persoane anume, care aleg coperta, se gândesc la aspectul grafic şi la o mulţime de alte lucruri legate de profesia de editor. Pe viitor o să promovăm şi cărţile altor editori. Important este ca fiecare carte să-şi găsească cititorul”.
Cu detalii din activitatea editurii Cartier a venit şi managerul Anatol Grosu, vorbindu-le despre specifiul muncii la editură, dar şi despre aspectul managerial, informând auditoriul câ în Chişinău există trei magazine ale editurii Cartier, în care, pe lângă faptul că sunt propuse spre vânzare cărţi, mai au loc şi diverse evenimente, cum ar fi Lansarea noilor cărţi.
În numele celor premiaţi a vorbit domnişoara Mazniuc Diana, care a mulţumit editurii Cartier pentru cărţile oferite care „reprezintă editura, dar ne reprezintă şi pe noi, cititorii.”

 Larisa Ungureanu 

Комментариев нет:

Отправить комментарий