CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

среда, 26 сентября 2012 г.

Întîlnire cu autorul


 Întâlnire cu Claudia Partole. 
 Lansarea cărţii    Mica-ica bâzâica

 Se ating, căzând din ram,
Frunzele stingher de geam:
„Te lăsăm , stimată doamnă
                            Noi plecăm pe -aripi de toamnă...”                                                                                                                                                                         
                              Claudia Partole

 Într-un cadrul autumnal,  – de frunze, nuci, castane, mere, pere, struguri, –   s-a desfăşurat întâlnirea elevilor clasei a 3-a „C”, Liceul Dante Alighieri, profesor Liuba Paiu, cu scriitoarea Claudia Partole. Poezii de toamnă în toată averea şi splendoarea ei, poezii dramatizate, se desprindeau din gura declamatorilor aidoma filelor din poezia Calendarul.
 Micii ştrengari au vorbit în versuri despre cum învaţă ei să fie mai buni, începând chiar de luni, ce-i face să se grăbească încet şi-i motivează înveţe de la toate. Atmosfera întreţinerii cu scriitoarea a fost împresărată cu glume, zâmbete culese din cărţile Dumneaei. Cartea lansată Mica-ica bâzâica, viu colorată, cu poezii jucăuşe, din colecţia Să creşti mare, puişor! a provocat un interes deosebit copiilor.
 Condeiera Claudia Partole le-a adus copiilor istorioare duioase din propria copilărie, le-a răspuns cu multă beatitudine la întrebări, în felul în care  Dumneaei ştie să o facă cel mai bine, i-a surprins cu lectura poeziilor din colecţia Să creşti mare, puişor!
 La final, scriitoarea le-a oferit participanţilor cele mai frumoase autografe, iar editoarea Ana Tihon le-a dăruit semne de carte şi calendare de la Editura Librarius.  












Комментариев нет:

Отправить комментарий