CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 18 марта 2014 г.

Lecţie de instruire

               Tehnici de accesare a catalogului electronic OPAC
 

  Pe data de 17 martie Filiala Târgovişte a desfăşurat o lecţie de instruire a utilizatorilor privitor la tehnicile de accesare a catalogului electronic OPAC. Au participat un grup de elevi de la Liceul Profesional nr. 1.
  Elevilor le-a fost descifrat termenul OPAC ( Online Public Access Catalog ), li s-a vorbit despre necesitatea alcătuirii catalogului electronic. Apoi le-a fost demonstrat 
algoritmul care trebuie să -l urmeze pentru a accesa OPAC-ul şi oportunităţile folosirii lui în scopul identificării cărţilor, documentelor, ediţiilor periodice, Colecţiei Chişinău, Bibliografiilor BM, Publicaţiilor BM etc.
 Deoarece, practica bate gramatica, elevii, In baza câtorva cărţi selectate de ei, au identificat bibliotecile în care le pot găsi şi au aflat dacă se împrumută la domiciliu sau nu.


   Tot în cadrul lecţiei  au aflat care sunt filialele BM B.P.Hasdeu şi cum pot găsi adresele şi numerele de telefoane pentru a le contacta în scopul obţinerii informaţiilor.  În final, am stabilit că ne vom întâlni în timpul apropiat pentru a explora şi a afla noile posibilităţi pe care ni le oferă catalogul electronic.


Комментариев нет:

Отправить комментарий