CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 7 октября 2010 г.

Zilele Bibliotecii „Târgoviște”


Zilele Bibliotecii „Târgoviște” care se desfășoară în perioada 11-15 octombrie 2010 și care sunt tradiționale, în acest an mai semnifică și sărbătoarea acestei instituții culturale din cartierul Buiucani. Biblioteca își aniversează în această toamnă 15 ani de la fondare.
În fiecare zi, la bibliotecă au loc mai multe manifestări culturale. Pentru prima oară, vine în vizită Teatrul municipal de păpuși „Guguță” cu o reprezentație ”cum scrie la carte”: în fața copiilor se va juca, luni, 11 octombrie, un spectacol adevărat, cu toate elementele artistice – scenografie, muzică, păpuși și, desigur, actorii care dau viață personajelor.
Master Class din aceiași zi este tot o întâlnire cu un teatru de păpuși. De data aceasta, e vorba de Teatrul „Guguță”. Doar că nu teatrul vine la bibliotecă, ci elevii de la liceul ”Columna”, care au vizionat spectacolul ”Fata babei și fata moșneagului”, ne aduc imagini din spectacol prin desenele, comentariile și scrierile lor, Master Class având scopul de a-i familiariza pe copii cu viața teatrală, cu elementele unui spectacol de teatru, începând de la piesă și până la ”acordul final” – impresiile și amintirile rămase după vizionare.
Ziua de marți, 12 octombrie, este la fel de variată și bogată în evenimente. În această zi, la bibliotecă vor veni scriitorii Ion Diordiev și Raisa Plăieșu. Cititorii vor avea ocazia sa asiste la lansări de carte și prezentări de noi apariții editoriale, să adreseze autorilor întrebări, să solicite comentarii și, la rândul lor, să-și expună opiniile. Tot în această zi, va avea loc ședința Clubului ”Tinerii la bibliotecă”. În cadrul acestei ședințe, elevii de la școala nr. 5 ”Al.Donici” vor prezenta Portretul de creație al cântăreței Maria Bieșu. Este o premieră atât pentru bibliotecă, dar și pentru elevii care s-au străduit să adune și să sistematizeze cât mai multă informație despre primadona Operei Naționale din Chișinău.
Ziua de miercuri, 13 octombrie, este o zi de informare la Biblioteca ”Târgoviște” . Vor fi excursii, flash mob, dar și prezentarea în premieră a blog-ului bibliotecii. Expoziția de carte ”Târgoviște – cetate a spiritualității românești” presupune nu doar prezentarea expoziției, ci și un concurs desfășurat printre copii despre istoria orașului Târgoviște. Tot în această zi va avea loc lansarea volumului ”Târgoviște sub semnul jubileului” – un volum de articole despre activitatea bibliotecii pe parcursul celor cincisprezece ani de la fondare.
Ziua de 15 octombrie este marcată de simpozionul ”Târgoviște în spiritualitatea românească” la care participă scriitori din România și Republica Moldova. Vor avea loc lansări de carte ale scriitorilor de peste Prut și din Chișinău, o activitate festivă la care participă elevii de la școlile și liceele din cartierul Buiucani: liceul profesional nr.1, liceul ”Dante Alighieri”, liceul ”Columna”, școala nr. 5 ”Al. Donici”, școala nr 59 ”G. Coșbuc”, copii de la grădinițele nr. 119 și 183. Tot în această zi are loc și ședința cenaclului literar ”La Târgoviște”. În cadrul ședinței va fi lansat volumul ”Aborigenii” de Ion Cuzuioc.
Vă îndemnăm să intrați în aceste zile la Biblioteca ”Târgoviște” . Îi așteptăm cu drag pe cititorii noștri – elevi, părinți, profesori, studenți, pentru care biblioteca este un nesecat izvor de cunoștințe. Nu veți regreta!
Larisa Ungureanu



Zilele Bibliotecii ,,Târgovişte''
11-15 octombrie 2010
Program


Luni, 11 octombrie, 2010

ora 10:00 Excursii la biblioteca, elevii din cl.I a Liceului Teoretic Columna
ora 11:00 Inaugurarea oficală a Oficiului Copii
ora 11:30 Program teatralizat cu participarea Teatrului GUGUŢĂ şi a Liceelor cartierului Buiucani.
ora 13:00 Master Class Copiii crează

Marţi, 12 octombrie, 2010
ora 10:00 Excursii în bibliotecă cu copii de la grădiniţa Nr 119.
Biblioteca Târgovişte — spaţiu de lectură şi informare. Prezintă Liliana Juc.
ora 10:30 Ora poveştii Lădiţa fermecată
ora 11:30 Lansare de carte. Ion Diordiev Profesii şi meserii.
ora 12:00 Prezentare de carte. Raisa Plăieşu De ce plînge lumînarea.
ora 13:30 Şedinţa Clubuluii Tinerii la bibliotecă

Miercuri, 13 octombrie, 2010

Zi de informare Biblioteca Târgovişte — spaţiu de lectură şi informare
ora 10:00 Excursii la bibliotecă, elevii anul I -Liceul Profesional Nr 1.
ora 11:00 Flash mob. Acţiune de promovare a identităţii Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu, Filiala Târgovişte, Biblioteca conteză în viaţa ta — Difuzare de fluturaşi în comunitate concomitent a filialelor din cartierul Buiucani — Onisifor Ghibu, Alba Iulia. Cornului, Bielinski şi L. Ucrainka şi cu participarea bibliotecarilor de la bibliotecile şcolare din cartier
ora 12:00 Prezentarea blog-ului bibliotecii Manifestări culturale.
ora 13:00 Expoziţie Târgovişte — cetate a spiritualităţii româneşti: Revistă bibliografică a expoziţiei.
ora 13:30 .Lansare de carte. Târgovişte sub semnul jubileului.

Vineri, 15 octombrie, 2010

ora 10:00 Deschiderea oficială. Mesaje de felicitare.
ora 10:30 Simpozion Târgovişte în spiritualitatea românească.
Participă cu comunicări: Mihai Stan — scriitor, directorul Editurii
Bibliotheca; conf. univ. dr. Victor Petrescu, Carmen Vădan,
director — Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu, Dâmboviţa;
Mircea Niţă — consilier municipal Primăria municipiului Târgovişte;
Ion Mărculescu — scriitor.
Lansarea volumelor: Mihai Stan. Confreria. Convorbiri şi confisiuni.
Victor Petrescu, Mihai Stan. Târgovişte. Călători străini. Cronicari; Târgovişte în literatură.
Ion Mărculescu. O iubesc enorm, Domnule Judecător.
Corin Vianu. Văcăreştii la amiază.
Vali Niţu. Plouă în hohote; Polen de gînd albastru.
Florea Turiac. Frunzele neliniştei.
George Toma Veseliu. Colonia II. Noi exilaţi la Pontul Euxin.

Lansări de carte a autorilor basarabeni: Mihai Cimpoi Vasile Cârlova. Poetul ,,sufletului mîhnit. Ianuş Ţurcanu Cea mai frumoasă vară a iubirii . Iulian Filip Care-s sălbaticii?, Puţinul (m)eu / Urmele frumoase, Vasile Romanciuc Bucurii pentru copii.
ora 14:00 Activitatea festivă. Participă elevii Liceului Profesional nr.1, Liceului Teoretic Dante Aligheri, Liceului Teoretic Columna, Liceului Moldo-Turc, Şcoala nr.5 Alexandru Donici, Şcoala nr.59 George Coşbuc, grădiniţele nr.119, nr.183
Aprecieri: Parteneri, cititori, voluntari.
ora 16:00 Şedinţa Cenaclului literar La Târgovişte. Lansare de carte Ion Cuzuioc Aborigenii

Комментариев нет:

Отправить комментарий