CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

понедельник, 18 октября 2010 г.

Copiii au venit la ”Târgoviște” cu mesaje de felicitare


Astăzi la Biblioteca ”Târgoviște” au poposit elevii cl. II din liceul ”Dante Alighieri”, însoțiți de învățătoarea și diriginta clasei Maria Margină.
Încă de luni, 11 octombrie, ei și-au anunțat venirea, dorind astfel să participle la lansarea volumului ”Târgoviște sub semnul jubileului”, dar și să aducă felicitări instituției pe care au îndrăgit-o. Cum au recunoscut unii copii care frecventează biblioteca ”încă de la grădiniță”.
Decum au pășit pragul bibliotecii, dna Violeta Moraru, colaboratoare la ”Târgoviște, le-a povestit elevilor despre orașul a cărui nume îl poartă biblioteca, le-a atras atenția asupra siglei bibloitecii, explicându-le semnificația acestui cuvânt.
După o scurtă excursie prin bibliotecă, elevii s-au așezat comod în jurul meselor, tot acolo mai fiind și alți copii care-și făceau temele. Printr-o fericită întâmplare, erau foște elevi în clasele primare ale doamnei Margine. Tuturor le-au fost servite dulciuri, oferite de supermarketul ”Vega-L”.
Cum volumul ”Târgoviște sub semnul jubileului” nu a ajuns în ziua lansării la bibliotecă din mai multe motive despre care nu dorim sa vorbim acum, într-o zi de sărbătoare pentru colectiv, dar și pentru cititori, după o scurtă trecere în revistă a activității bibliotecii pe parcursul celor 15 ani și scuzele de rigoare pentru lipsa volumului care trebuia să fie lansat, s-a trecut la partea a doua, și anume, mesajele de felicitare ale copiilor adresate Bibliotecii ”Târgoviște”, exprimate prin cântece și poezii.
Abia spre sfârșit, cu sufletul la gură, au sosit direct de la tipografie, bibliotecarele Aliona Mocanu și Ala Livădari, aducând cu sine câteva cărți, mirosind încă a vopsea. Așa că totuși, lansarea volumului a avut loc și copiii nu au plecat dezamăgiți. O carte a fost dăruită clasei a II, prezentă la manifestare, o altă carte - expusă pentru cititorii curioși s-o răsfoisca și să citească articole sau să admire fotografiile

Комментариев нет:

Отправить комментарий