CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

понедельник, 11 октября 2010 г.

Zilele Bibliotecii Târgovişte au demarat.


Astăzi, 11.10.2010 Filiala «Târgovişte şi-a început activitatea cu excursii împreună cu elevii clasei I-a a liceului ,,Columna'', urmaţi de un grup de copii de la grădiniţa Nr 119 şi elevii claselor a III-a ''b'', ''c'' de la liceul Dante Aligheri. Cei invitaţi au venit cu flori şi cuvinte frumoase la aniversarea de 15 ani a bibliotecii ,,Târgovişte''. .
Programul teatralizat a fost deschis de copiii de la grădiniţele Nr 119, care au pus în scenă poeziile lui V.Romanciuc ''O furnică în bibliotecă'', ''Carte ai patrie?'', ''Cartea'' şi-au încîntat auzul cu melodia ,,cartea-i surioara mea''.
Elevii cl.III de la liceul Dante Aligheri, ghidaţi de profesoara Maria Găluşcă şi Vera Triboi au prezentat un recital de poezie - ,,Gînduri despre carte...'' ,,Altarul cărţii — Biblioteca'' şi sceneta ,,Lădiţa fermecată''.
Au venit să felicite biblioteca la jubileul de 15 ani li teatrul Guguţă cu piesa ,,În această viaţă'' autor Gh. Urschi
Copiii au rămas încîntaţi de spectacolul vizionat şi s-au ales cu diplome de menţiune şi dulciuri.


A continuat sărbătarea cu şedinţa Master class: Fata babei şi fata Moşneagului condusă de d-na Larisa Ungureanu .
Şedinţa Master class de astăzi a fost dedicată spectacolului de la Teatrul de Păpuşi ,,Licurici'' Fata babei şi fata Moşneagului de Ion Creangă (regizor Titus Jucov).
Au participat elevii clasei a III-a de la liceul ,,Columna'' (diriginte Rodica Prostan).
Copiii au privit în prealabil spectacolul, apoi au pregătit desenele cu personaje, situaţii, momente din spectacol.
La şedinţa din 11 octombrie, copiii au vorbit despre povestea lui Ion Creangă, dar şi despre spectacolul vizionat, comentînd desenele.
Partea a II-a a şedinţei a fost dedicată impresiilor despre spectacolul ,,Fata babei şi fata moşneagului''. Iată exemplu ,,Mie mi-a plăcut cel mai mult momentul cînd fata moşneagului s-a întîlnit cu Sfînta Duminică... Eu aş aduce în scenă în loc de căţeluşă un iepuraş. Sper ca acest spactacol să placă la toţi oamenii'' (Neamţu).
În cadrul şedinţei s-a vorbit despre aniversarea de 15 ani de la fondarea Bibliotecii ,,Târgovişte''

Комментариев нет:

Отправить комментарий