CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

среда, 13 октября 2010 г.

Portretele personalităților: Maria Bieșu


În cadrul activității ”Tinerii la bibliotecă”, desfășurată în cadrul Zilelor Bibliotecii ”Târgoviște”, un grup de elevi de la școala nr. 5 ”Al. Donici” a realizat Portretul Mariei Bieșu. Portretul a fost compus din: o expoziție cu diverse cărți, enciclopedii, reviste, alte surse bibliografie despre viața și activitatea primadonei Operei Naționale din Chișinău, Maria Bieșu.
La alcătuirea Portretului personalității Maria Bieșu au participat elevele cl. VI Dorina Digor, Alina Besconecinaia, Doina Rău, Ana Bulat. Portretul unei personalități este alcătuit din următoarele componente: Viața și activitatea, Studiile, Roluri interpretate, Premii și distincții, Aprecieri, Filmografie, Bibliorgafie.
La toate aceste componente, elevele au muncit pe parcursul lunii septembrie și, parțial, octombrie. Au consultat cărți, enciclopedii, reviste, ziare, au consultat surse din Internet, au căutat și găsit imagini cu Maria Bieșu: roluri interpretate de ea în opere celebre.
În fața colegilor de clasă, dar și a dirigintei Liliana Plămădeală, a bibliotecarelor elevele au povestit despre Maria Bieșu, creând portretul distinsei noastre cântărețe.
Asistența a ascultat cu atenție expunerile copiilor, admirând curajul și munca lor. Prin acest Portret de personalitate, elevii au aflat mult mai mult decât le-a oferit televiziunea sau ziarele despre viața, succesele, greutățile, ascensiunile pe culmile creației ale Marie Bieșu.
A fost impresionată și diriginta, recunoscând că a văzut o altă fațetă în elevele sale care, la lecțiile de matematică (dumneaei fiind profesoară de matematică) nu se deosebesc cu nimic de ceilalți elevi. S-a propus și o excursie la Conservatorul de stat din Chișinău.
Portretul Mariei Bieșu a fost întregit de aria Cio-Cio san din opera ”Madame Butterfly” în interpretarea neîntrecutei noastre cântărețe.
Elevelor Dorina Digor, Alina Besconecinaia, Doina Rău, Ana Bulat li s-au oferit cărți. Toți copiii au fost serviți cu dulciuri, apă, sucuri oferite cu generozitate de magazinul supermarket ”Vega-L”.
De remarcat că expoziția s-a întregit și cu Portretul creat de eleve, la care s-au adăogat și imagini ale Mariei Bieșu din diverse perioade ale activității sale.
Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий