CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 3 июня 2010 г.

Preferințele literare ale păpușii Barbie


În cadrul primei ședințe din cadrul proiectului ”De vorbă cu păpușa Barbie” - etapa a II – ”Lecturile păpușii Barbie” (2 iunie 2010), a fost efectuată o discuție-sondaj despre Preferințele literare ale păpușii Barbie. Copii, majoritatea participanți încă din anul trecut la proiect, elevi de la școala nr.5 ”Al.Donici”, au optat pentru cele mai diverse lecturi pe care le preferă păpușa Barbie – de la versuri, povești moderne, piese de teatru, cum ar fi ”Romeo și Julieta”, povești populare, până la cărți din renumita serie ”Witch” (în traducere – ”Vrăjitoarele”), dar și romane. Deci, o varietate de titluri, gusturi, preferințe literare care, de fapt, ne indică dorința și aspirațiile elevilor spre un anumit gen literar.
Sondajul s-a axat pe douăsprezece întrebări și, fiindcă majoritatea copiilor au văzut în Barbie o elevă, spre final au fost rugați să-și expună opinia pe marginea subiectului: Barbie la școală.
În încheiere, dat fiind că anturajul ședinței permitea, copiii, inclusiv doi băieței, au cerut permisiunea să se joace, adică, să amenajeze după bunul plac căsuța păpușii Barbie, să îmbrace păpușile, să le plimbe, să le dea în scrânciob, să le schimbe hainele, să plimbe cățelul pe nume Bim. Indiferent de vârstă,( în proiect au venit fetițe care au recunoscut că demultișor nu s-au mai jucat cu păpuși), toți copiii au avut parte de clipe de joacă împreună cu păpușa Barbie.
Larisa UNGUREANU

Комментариев нет:

Отправить комментарий