CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 3 июня 2010 г.

Prezentare de carte "Tema pentru acasă" de Nicolae Dabija


Activitatea a avut loc pe data de 2 iunie în incinta Şcolii Profesionale Nr.9 , anul III.
Romanul "Tema pentru acasă" de Nicolae Dabija a apărut la sfîrşitul anului trecut la Editura Princeps Edit din Iaşi (directorul - Filomena Corbu), editorul şi redactorul cărţii - Daniel Corbu, care afirmă că este un roman demn de Premiul Nobil.
Studenţilor le-a fost prezentat romanul, care a trezit interes şi au răsfoit filele cu multă dragoste. Ei au făcut cunoştinţă cu biografia autorului şi cu conţinutul acestei lucrări.
În opinia autorului, romanul "Tema pentru acasă" nu e altceva decît o poveste de dragoste trăită pe fundalul de cruntă teroare al sistemului comunist, care a încercat să strivească spiritualitatea şi verticalitatea unui neam, exilînd nucleul acestuia în Siberii de gheaţă.
Din spusele unor elevi, studenţi care au citit romanul, au remarcat următoarele: "Citind romanul,înţelegi un lucru: mai întîi de toate trebuie să fim oameni, să ne trăim viaţa cu rost şi cu respect faţă de semenii noştri să oferim dragoste chiar acolo unde nu e, să ne continuăm drumul pînă la sfăîrşit, să luptăm pentru valorile noastre naţionale, să comemorăm pe cei care şi-au data viaţa pentru noi şi să ştim că fericirea nu se dobîndeşte fără suferinţă".
Romanul "Tema pentru acasă" de Nicolae Dabija este un roman foarte frumos, de la care avem cu toţii ce învăţa despre viaţă, dragoste, sentimente şi multe alte lucruri interesante şi utile de care avem nevoie pe parcursul vieţii.
Aliona Mocanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий