CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

среда, 1 октября 2014 г.

Prezentare de carte

             Voiaj de nuntă în trei  de Mihai Ştefan Poiată


   


                 
În ultima  zi de sptembrie la filiala Târgovişte a avut loc prezentarea cărţii Voiaj de nuntă în trei de Mihai Stefan Poiată. 
  La început, cei prezenţi au fost informaţi despre Programul Chişinăul citeşte o carte şi volumele propuse pentru lecturare în acest an: Zbor frânt de Vladimir Beşleagă,  Voiaj de nuntă în trei de Mihai Stefan Poiată şi Urmele mele frumoase de Iulian Filip.
  Publicul a fost intrigat de titlul cărţii : Ce fel de voiaj de nuntă în trei? Pe parcursul deconspirării  misterului, au făcut cunoştinţă  cu personajele principale : Veronica, Mircea şi Toderaş. Nu au rămas în umbră şi fără comentarii nici personajele secundare : Petrea şi Domnica,  Trofim şi Catinca, Efim şi Leanca,  Arghira.
     După o succintă expunere a subiectului povestirii, am citit fragmente selectate preventiv. Deosebite şi pline de haz sunt  tradiţiile de nuntă prezentate de autor cu lux de amănunte şi într-un limbaj vioi, purtând un colorit local.
  Participanţii la prezentare au sesizat faptul că atunci când citeşti cartea, parcă ai privi un spectacol sau un film. Le-a fost pe plac conţinutul operei şi au împrumutat - o cu drag  pentru a o lectura pe îndelete.
                                                                                                             Violeta Moraru



Комментариев нет:

Отправить комментарий