CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 28 октября 2014 г.

Lecție publică


Care este pericolul și consecințele traficului de ființe umane?

   La această întrebare, în cadrul lecției publice cu tema Pericolul și consecințele traficului de fințe umane, au căutat să dea un răspuns colaboratoarele Centrului Internațional La Strada-Moldova Elena Botezatu și Ludmila Mârza.
   Lecția publică s-a desfășurat la Liceul Liviu Deleanu din capitală. La ea au participat elevii cl. XI împreună cu diriginta Gabriela Pânzari. Lecția a fost organizată de Filiala Târgoviște în cadrul Campaniei naționale Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane (16-23 octombrie) cu sloganul Protejat de comunitatea antitrafic.
    Scopul lecției a fost de a informa elevii despre riscurile acestui fenomen, despre metodele de recrutare a persoanelor, inclusiv prin rețelele de socializare online, cât și despre consecințele traficului de ființe umane. Pentru a fi mai convingătoare, colaboratoarele Centrului La strada-Moldova au demonstrat cadre video despre etapele de recrutare, formele, transportare, au vorbit despre scopul TFU, exploatarea sexuală a victimelor , despre munca silnică la care sunt supuse pe mari șantiere de construcții, plantații sau sunt folosite pentru extragerea de organe etc.
    A fost demonstrat și un film-mărturie a unei victime din Republica Moldova, care a fost traficată chiar de soțul dânsei, mărturii zguduitoare despre cruzimea traficanților și despre chinurile prin care a trecut Elena (nume conspirativ, desigur).
    Participanții la lecție au pus unele întrebări, de exemplu, de ce victima nu se adresează poliției? „Nu se adresează, fiindcă ea este închisă, ea nu are libertatea de a ieși în stradă, de a avea acces la telefon, de a comunica, ea nici măcar nu știe locul unde se află ”, a răspuns Elena Botezatu. Au urmat și alte întrebări, după care participanților la lecția publică li s-a distribuit un pliant cu toată informația necesară.
  
Larisa Ungureanu  

Комментариев нет:

Отправить комментарий