CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 7 октября 2014 г.

Prezentare de carte

                     Chişinăul din amintire de Iurie Colesnic


   Chişinăul de astăzi este un oraş care creşte şi se dezvoltă, devenind din an în an tot mai înfloritor. Dar prin mulţimea de clădiri noi, care îşi ridică frunţile semeţ, mai există încă nişte edificii  vechi, unele date uitării, dar care poartă pe umeri o întreagă istorie.

    Anume oraşului vechi Iurie Colesnic îi dedică cartea Chişinăul din amintire, prezentarea căreia a avut loc la Filiala Târgovişte
 Cei prezenţi s-au scucufundat într-o stare de nostalgie şi uimire atunci când au aflat cât de frumos era Chişinăul de altădată. Imaginar ne-am plimbat pe străzile oraşului vizitând Porţile Sfinte, Catedrala veche, circul, Hotelul Palas, Grădina Publică, Izvorul de Aur... Ne-am oprit în dreptul numelor care au făurit istoria Municipiului :Mitropolitul Gavriil Bănulescu - Bodoni, arhitecţii Alexandru Bernardazzi, Alexei Şciusev, sculptorul Alexandru Plămădeală, primarul Carol Schmidt ...
   In prefaţa volumului Doamna Dr. Lidia Kulikovski spune Această carte este pentru chişinăuienii care îşi iubesc şi îşi venerează oraşul, îl creează şi îl apără. Este o carte pentru cei care nu acceptă decizii care ciopârţesc şi urâţesc Chişinăul.
   Chişinăul din amintire, este o carte care merită să fie citită de toţi chişinăuienii, fiindcă  cunoscîndu - ne trecutul, ne putem afirma ca naţiune care are cu ce se mândri.
                                                                                                                      Violeta Moraru



Комментариев нет:

Отправить комментарий