CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 9 октября 2014 г.

Prezentare de carte

Chișinău : Album de Amadeo Carroci
                                                                 

                                                                   

     Astăzi la biblioteca a avut loc prezentarea de carte Chișinău de Amedeo Carrocci, unui grup de elevi de la Liceul Teoretic român-italian Dante Alighieri.

 Cartea este un album-foto, unde putem vedea Chișinăul într-un alt punct de vedere – prin ochii unui italian, fotograful Amedeo Carrocci. Prima filă a cărții conține un cuvînt introductiv semnat de ex-primarul de Chișinău Domnul Serafim Urecheanu:      Pe paginile acestei încântătoarei lucrări, intuită și îngrijită cu inteligență și dragoste, se vor perinda istoria și arta, frumusețea monumentelor și peisagistice, tradițiile culturale și chipuri ale personalităților ce au marcat urbea noastră. Toate Vă vor suscita interesul de a vizita Chișinăul, a spus primarul.
     Cartea cuprinde imagini din Chişinău: Primăria orașului, Președinția, Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova, Catedrala, biserici, teatre, muzee, dar şi alte edificii, străzi. La începutul cărții este inclusă și Odă orașului Chișinău semnată de poetul Gheorghe Vodă.  La finele albumului este indexul imaginilor și Planul urbanistic al Chișinăului din anul 1817, găsit în Arhiva istorico-militară din Moscova, însoțit de comentarii. Textul albumului este paralel în limbile română, engleză şi italiană.

Aliona Mocanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий