CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

пятница, 26 сентября 2014 г.

Nocturna Bibliotecilor 2014

Nocturna bibliotecilor la Filiala Târgoviște

Nocturna Bibliotecilor 2014 este o nouă abordare creativă a activității pe timp de seară/noapte a instituțiilor de bibliotecă în seara/noaptea din 26 spre 27 septembrie. Inițiată de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), campania națională a ajuns la a cincea ediție.
 Ca element în premieră, în acest an, ANBPR deruleaza această campanie simultan în România și Republica Moldova, în cadrul unui parteneriat între Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice  din România (ANBPR) şi Asociaţia  Bibliotecarilor din Moldova (ABRM).



 Biblioteca Târgovişte s-a alăturat acestei campanii Nocturna Bibliotecilor 2014 din seara de vineri, 26 septembrie, cu un program inedit, divers şi lejer:
1. Proiectarea şi prezentarea filmului artistic Hoaţa de cărţi, regizor Brain Pervicial, bazată pe cartea cu acelaşi titlu, autor Markus Zusak.
2. Discuţie/dezbatere în baza filmului artistic Hoaţa de cărţi,
regizor Brain Pervicial.
3. Fotosesiune NEW BOOKS cu participanţii la Nocturna Bibliotecilor - 2014.
 Am ţinut ca activităţile ce urmau să se desfăşoare să fie oportune după o săptămână de muncă şi studii, adică potrivite pentru o zi de weekend. Sala de lectură s-a transformat în una cinematografică, unde n-a lipsit nici pop-cornul. Ne-am străduit să creăm confortul necesar celor invitaţi: am oferit un film bun, cu un subiect profund despre carte şi oameni, o expoziţie a volumelor achiziţionate recent, o fotosesiune cu cărţile alese. Cu scopul de-a intriga publicul, am efectuat o vizionare predictivă, pelicula n-a fost vizionată în întregime.
 Vizitatorii au avut ocazia să perinde biblioteca la ceas târziu de seară, nestigheriţi să admire cărţile, să discute despre filmul vizionat, ultima carte citită etc. Toate acestea au decurs într-o atmosferă deosebită, caldă ce te predispune la conversaţii meditative, te cheamă la reflecţii. Are noaptea şarmul ei.

Liliana Juc

Комментариев нет:

Отправить комментарий