CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 12 ноября 2013 г.

Masă rotundă


Tinerii în societatea contemporană

Zilele Naționale a Tineretului și Ziua Internațională a Studenților se sărbătorește de mai mulți ani în Republica Moldova. În perioada 12-17 noiembrie are loc Săptămâna Tineretului.
Filiala Târgoviște în parteneriat cu Liceul Profesional nr. 1 a organizat o Masă rotundă cu tema: Tinerii în societatea contemporană. Au participat elevi din cl XI. Invitatul aceste Mese rotunde a fost Vitalie Marian, vicepreședintele Asociației ProFamilia.
Elevilor le-au fost distribuite pliante despre 18 lucruri de făcut înainte să împlinești 18 ani, conceput de bibliotecara Ala Livadari, care au fost binevenite pentru agenda acestei Mese rotunde, în cadrul căreia s-a vorbit despre Ziua Națională a Tineretului în Republica Moldova și manifestările prilejuite de această zi, atât la nivel național, cât și local, despre Legea tineretului, adoptată de Parlamentul Republicii Moldova în 1999, despre implicarea tinerilor în activități sociale: activități extraliceale, activități creative, valorificarea ptitudinilor, adică activități de care elevii de la Liceul Profesional nr. 1 nu sunt străini. O demonstrează muca pe care o fac, diverse expoziții, concerte, manifestări culturale etc.
O altă întrebare din agendă s-a referit la capacitatea tinerilor de a decide. Și ca să nu se
vorbească la general, invitatul Mesei rotunde dl Marian, le-a vorbit despre familia tânără și ce-ar trebui să știe tinerii înainte de decide să întemeieze o familie. Dl Marian a tins o problemă foarte delicată, despre care nu prea se vorbește la noi, problema virginității din perspectiva moralei creștine, care trebuie privită ca o valoare. Alegerea, desigur, aparține fiecăruia, dar este bine ca tinerii să știe că luând o decizie, își asumă și niște responsabilități.
Tinerețea nu este veșnică, ea durează de la 16 până la 30 de ani. În acest răstimp se iau cele mai importante decizii: alegerea profesiei, alegerea partenerului de viață, întemeierea unei familii, creșterea copiilor etc. E bine să fim pregătiți – așa au dedus tinerii la această Masă rotundă, mulțumind, în persoana doamnei Zinaida, dirigintă, organizatorilor.




Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий