CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

пятница, 1 ноября 2013 г.

Masă rotundă

O carte este un monument public,
şi orice monument 
trebuie să fie mare şi solid
Cartea este precum cuvântul în care crezi, nu o  cauţi tu, ci ea te găseşte pe tine, tu, cititorul care vrea să evadeze, care caută lumina înţelepciunii, care ştie că la capătul ei va deveni mai bogat cu o tăcere, cu o călătorie şi cu o binecuvântare.
     Lecturarea cărţilor este un act de curaj... unele te ridică, altele te doboară, unele te revoltă, în altele poposeşte lumina, dar fiecare te face să gândeşti, să  îţi descoperi sinele, să poţi înţelege mai bine contemplarea de pe tărâmul sublim al unor existenţe, să fii acolo unde căutările tale pot găsi cuvintele care îţi înnobilează sufletul.
      Filiala ”Târgoviște” a fost în ospeție la Liceul Profesional nr. 1  organizâd o masă rotundă dedicată cărții și lecturii
Subiectul discuției a fost: Carţile pierd războiul cu noile tehnologii? Cum le putem insufla tinerilor dragostea de carte?
Întîlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă caldă. Cuprinşi de emoţie, participanţii au demonstrat cît de aproare le este lectura și cartea

Dnul D. Pasat a  prezentat o informație succintă despre bibliotecă, carte și lectură. Masa rotundă a avut o mare importanță pentru copii, care au auzit lucruri mai puțin cunoscute legate de carte.  Important a fost aportul copiilor la pregătirea și desfășurarea masei rotunde. Pentru o bună desfășurare , a fost pregătită o expoziție  în care au fost expuse diferite documente (dicționare, monografii, enciclopedii, beletristică  ș.a)

Комментариев нет:

Отправить комментарий