CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 7 июня 2012 г.

Programului Chişinăul citeşte o carte



Chişinăul citeşte!

În cadrul Programului Chişinăul citeşte o carte, la Filiala Târgovişte a avut loc prezentarea celor două cărţi propuse spre lectură. E vorba de volumul Nu mă tentează de Anatol Moraru şi Poveşti cu Barbălungă de Ovidiu Creangă.
În vizită la biliotecă au venit elevi din clasele primare de la școala nr.5 „Al.Donici”, care se odihnesc, după finele anului de învăţământ, la tabăra şcolii. Au venit însoţiţi de învățătoarea lor, doamna Eşanu.
Micuții au fost invitaţi în cea mai elegantă încăpere a bibliotecii: Oficiul copii.
Prezentarea cărţii Nu mă tentează a început cu date biografice ale autorului, Anatol Moraru, profesor universitar, care a mai semnat și alte cărţi, cum ar fi: culegerea de nuvele Nou tratat de igienă, publicată în 2002, romanul Turnătorul de medalii, apărut în 2008.
Volumul Nu mă tentează este alcătuit din 13 povestiri. În marea lor majoritate, ele reflectă viața și atmosfera din orașul Bălţi şi din vecinătatea sa. Fiindcă această carte nu este pentru copii atât de mici, i-am rugat să transmită părinţilor, fraților, surorilor, prietenilor mai mari că sunt invitaţi la bibliotecă să facă cunoștinţă mai îndeaproape cu acest volum, să-l citească și să-şi expună părerile, impresiile la alte întălniri și prezentări de carte, inclusiv la conferința de încheiere a Programului, care va avea loc în toamnă.
Manifestarea a continuat cu prezentarea cărţii Poveşţti cu Barbălungă. Recomandată de autor copiilor de la 5 la 95 de ani. A fost o adevărată plăcere pentru cei 20 de pici, inclusiv învăţătoarea lor, doamna Eşanu, să citească, frumos și expresiv, fragmente din prima poveste: despre fetiță, ursuleț și păpușă, cât și despre aventurile lor, iar dacă vor să afle povestea ursulețului maro și a familiei lui, trebuie să citească această carte până la sfârşit.
Copiii au fost interesaţi de subiect, aşa că sunt așteptaţi la bibliotecă să citească. Sau s-o ia cu împrumut şi s-o citească în timpul vacanţei. Au doar de câştigat!

Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий