CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

воскресенье, 27 сентября 2015 г.

expoziţie


    Turism - regăsirea unui paradis pierdut

   Începând cu anul 1979, pe 27 septembrie este celebrată Ziua mondială a Turismului. Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), la iniţiativa căreia este aniversată această zi, vizează astfel promovarea turismului ca motor al creşterii economice şi al dezvoltării sustenabile.
Astfel, ziua de 27 septembrie reprezintă o bună ocazie de a ne promova frumuseţile ţării şi peisajele încântătoare pe care le regăseşti la tot pasul. Moldova a fost înzestrată cu locuri de basm ce merită văzute, peste tot poţi găsi părţi de natură binecuvântate de români harnici şi păstrători ai tradiţiilor. Cred că înainte de a vizita ţări străine, fiecare român este dator să îşi cunoască ţara fiindcă la tot pasul ni se deschid în faţă lumi noi pe care merită să le descoperim.
Organizarea agentiei de turism. Manual clasa a XI-a/Stefania Mihai, Valentina Capota, Florentina Costea, Carmen Mihaela Veteanu. – Buc.: Editura  CD Press, 2012. – 96 p.
Manualul abordeaza intr-un stil modern problematica actuala a organizarii unei agentii de turism, oferind instrumentarul necesar formarii unor priceperi si deprinderi adecvate, necesare obtinerii calificarii profesionale de tehnician in turism. Pornind de la programa, nivelul de dezvoltare al elevilor, competentele prevazute in standardele nationale pentru pregatirea profesionala in domeniul turismului. In elaborarea manualului s-a urmarit pe de o parte asigurarea invatarii centrate pe elev si pe de alta parte formarea acestora pentru piata fortei de munca. O particularitate a acestui manual o reprezinta modul de abordare a problematicii organizarii unei agentii de turism
Dinca, Cristian. Tehnician in turism. Manual pentru calificarea tehnician in turism - clasa a XI-a, filiera tehnologica, profil servicii, ruta directa de calificare. – Buc.:Editura: Didactica si Pedagogica , 2007. – 272 p.
Calificarea de tehnician in turism asigura absolventului cunostintele teoretice si practice necesare pentru primirea si cazarea clientilor, intocmirii actelor necesare cazarii clientilor, promovarii serviciilor, solutionarii eficiente a solicitarilor si medierii conflictelor si reclamatilor clientilor.

Cojocariu, Steliana. Strategii în turism şi servicii/ Steliana Cojocariu. Buc.: Editura Universitară, 2010. – 170 p.
Cartea de faţă este rezultatul cercetărilor derulate pe parcursul ultimilor ani legate de industria turismului şi reprezintă încercarea autoarei de a evidenţia într-o viziune sistemică strategiile şi modelele de bune practici, care se pot implementa în domeniul turismului în relaţie cu exigenţele şi tendinţele actuale ale mediului de afaceri, în vederea îmbunătăţirii calităţii şi promovării eficace şi eficiente a serviciilor turistice.



Stanciulescu,  Gabriela:  Managementul operatiunilor de turism/ Gabriela Stanciulescu. – Buc: : ALL BECK, 2003. – 192 p.
Este necesara ca suport de curs si ca ghid practic pentru toti profesionistii din turism: agentii de turism, tour-operatori, hoteluri, restaurante, transportatori, organizatii profesionale. Se prezinta modele de organizare si conducere a firmelor de turism, operatorii, precum si operatiunile din turism (contractarea serviciilor turistice, plata serviciilor comandate si prestate, analiza-diagnostic si evaluarea firmei).
Este singurul manual in domeniu. Are o structura in conformitate cu noile cerinte didactice (cuprinsul capitolului pe scurt, obiectivele capitolului, rezumat, intrebari, intrebari cu raspunsuri date, teste-grila) si este bogat in exemple practice.
Managementul turismului durabil in tarile riverane Marii Negre/ Gabriela Stanciulescu, Radu Emilian, Gabriela Ţîgu, Puiu Nistoreanu, Claudia Diaconescu, Mihaela Grofu. – Buc.: Editura: All Beck, 2000. – 200 p.
Lucrarea este o analiza a pietei turistice din zona Marii Negre, identificand principalele probleme comune tarilor din regiune, a caror rezolvare permite gasirea unor solutii viabile de promovare a turismului la nivel regional.
Diagnosticul realist si bine fundamentat confera cartii aplicabilitate practica pentru toti cei implicati in activitatea de turism, lucrarea fiind, in acelasi timp, si un material bibliografic pentru studenti.


Florea, Serafim. Potentialul turistic al Republicii Moldova: St. geografice / Serafim Florea; USM, Facultatea Stiinte Economice. Ch.: USM, 2008 (Garomond-Studio). - 408 p.

Lucrarea dlui S.Florea reprezinta o opera complexa, in buna parte inedita, de mare interes turistic si nu numai,considerind un bun ghid pentru toti cei care doresc sa cunoasca mai profund tezaurul spiritual-cultural al neamului nostru, ba mai mult, un util indrumar pentru elaborarea programelor si rutelor in stare sa captiveze si oaspetii nostri din strainatate, incadrindu-ne astfel mai temeinic in sistemul turistic international.


 Turism. Manual pentru clasa XI-a/ Ştefania Mihai, Valentina Capotă, Carmen Ioneşti. – Buc.:  Editura: CD Press, 2012. – 160 p.

TURISM SI ALIMENTATIE. Manual pentru clasa a X-a (Domeniul de pregatire generala : Turism)/Valentina Capota, Florin Lixandru, Stefania Mihai, Aurelia Turcescu, Carmen Ionesti.
Buc.:Editura: CD Press, 2011 . – 208 p.

Cristureanu, Cristina. Economia şi politica turismului internaţional/ Cristina Cristureanu. – Buc.: Cada Editorială pentru turism şi cultură ABEONA, 1992. – 246 p.

Комментариев нет:

Отправить комментарий