CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 24 сентября 2015 г.

Prezentare de carte


Biblioteca Municipală – Bibliotecă  inovantă

În cadrul Săptămânii ușilor deschise la BM B.P. Hasdeu a avut loc o prezentare de carte valoroasă, întitulată Biblioteca Municipală – Bibliotecă inovantă, la care au participat beneficiarii Centrului pentru Copii și Tineri Scînteia, însoțiți de domnișoarele Mariana și Tatiana.
Activitatea a început cu o excursie prin biblioteca renovată, apoi s-a axat pe importanța inovațiilor și modernizărilor care s-au făcut la HASDEU, dar și în întreaga rețea de biblioteci din municipiul Chișinău, grupate în jurul BM B.P. Hasdeu prin diversificarea formelor și metodelor de promovare a lecturii, prin reformele care s-au produs în filialele fondate, prin crearea Departamenului Memoria Chișinăului, Studii și Cercetări, a Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, prin editarea Biobliografiilor scriitorilor, a revistei BiblioPolis (din 2002), a altor cărți și culegeri de articole de importanță majoră pentru comunitatea bibliotecarilor, prin crearea unor parteneriate solide cu instituții similare din România, prin deschiderea unor biblioteci specializate, prin crearea unui site de mare importanță (www.hasdeu.md), a unui buletin electronic BiblioCity (din 2006).
Cu mare succes a fost implementat proiectul Servicii multiculturale pentru Chișinăul multietnic ș.a.
Volumul Biblioteca Municipală – Bibliotecă inovantă (autori: Lidia Kulikovski, Larisa Câșlaru, Tatiana Coșeriu, Ludmila Pânzaru, Genovieva Scobioală, Taisia Foiu, Tatiana Fiodoruc, Tatiana Roșca (design), Vlad Pohilă (lector) adună sub o copertă informații și analize despre tot ce s-a inovat da la 90 încoace la BM, fiind un imbold pentru tânăra generație care beneficiază de pe urma imaginii BM B.P. Hasdeu.
Asistenței le-a fost prezentat și un scurt istoric al BM de la inaugurarea ei – 19 octombrie 1877 ca bibliotecă orășenească, având-o ca prim director pe doamna Daria Harjevski și până în prezent. O contribuție deosebită a adus la regândirea și modernizarea BM directorul general al BM, dr. Lidia Kulikovski.
În prezent, director general al BM B.P. Hasdeu este dr. Mariana Harjevschi.
În final, a avut loc un concurs de întrebări și răspunsuri. Celor care au răspuns corect li s-au înmânat cărți și blocnotes.

Larisa Ungureanu


Комментариев нет:

Отправить комментарий