CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 19 декабря 2013 г.

Expoziţie virtuală


Marcela Mardare (1 decembrie 1948, s. Miclești, r. Criuleni) este o poetă, prozatoare și editor. Absolventă a Universităţii de Stat din Chişinău, Facultatea de Litere, 1976. Este profesoară de limba română, director al editurii ”Pontos” și ”Ruxanda”, membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova.
Din opera sa fac parte proza ”Scurt pentru Leonora” (Literatura Artistică, 1989), versuri pentru copii ”Iepurașul fricos” (Ruxanda, 1997), nuvele ”Nelimita iubire” (Pontos, 2002), versuri de dragoste ”Clipa de zbor” ș.a. 

Mardare, Marcela. Trandafirul din grădina Semiramidei: Nuvele. - Ch.: Pontos, 2012.

Nuvele psihologice, îmbinând viața reală cu cea ireală. Cartea include nuvelele: Trandafirul din grădina Semiramidei, Ziua Mărturisirilor, Miarcolul, Delirul, Vendeta, Verdictul, Pe drumul Golgotei și Sabia lui Domocle.

Mardare, Marcela. Timpul care dăinuie. - Ch.: Ruxanda, 2008. - 128 p.
Există numeroase teorii care încearcă să explice cum a luat naștere și cum a evoluat Universul. Teoria marii explozii pare a fi cea mai acceptabilă. Conform acestei teorii Universul ar fi luat naștere în urma unei explozii uriașe cu circa 15 miliarde de ani în urmă. Se crede că acest eveniment ar fi dat naștere materiei, energiei, spațiului și timpului.
Timpul simbolizează o limită în durată față de lumea de Dincolo, numită a Veșniciei.
Mardare, Marcela. Legende despre flori. - Ch.:Ruxanda, 2007. - 107 p.
Mardare, Marcela. Legenda anotimpurilor. - Ch.: Pontos, 2011. - 36 p
Una dintre legenda ne spune că Dumnezeu, după ce a zidit lumea, cerul şi pământul, după ce a creat toate vietăţile, s-a gândit să le dea un rost şi celor patru fiice ale anului.
Mardare, Marcela. Feeria iernii: antologie lirică. Ch.: Pondos, 2010. - 120 p.
Cartea Feeria Iernii este o culegere de poezii și ghicitori ale scriitorilor din Moldova pentru copii de vârsta de 6-7 și 8-12 ani.

Mardare, Marcela. Clipa de zbor: versuri de dragoste. Ch.: Pontos, 2006. - 96 p.
Florilegiul de poezii de dragoste, scrise la lumina sufletului, cu penița muiată în zorii dimineții, de poete din Republica Moldava, sensibilizează inimile noastre prin înălțătorul sentiment al iubirii, eternizat în imagini sugestive și relevante.








Mardare, Marcela. Fascinaţia culorilor. - Ch.:Ruxanda, 2007. - 120 p.; 8 p. il.
 
Lumea în care trăim este încântătoare! Oprește pentru o clipă, uită numeroasele tale probleme, grijile cotidiene și descoperă cu ochii inimii și a sufletului ceea ce te poate încânta, ceea ce te poate schimba.
Este minunată, fascinantă lumea culorilor, ca și cea a muzicii, ca și cea a cuvântului. Culorile ne bucură ochii, ne incintă mintea, ne răscolesc sufletul, trezind emoții palpitante și făcându-ne să vedem lumea așa cum este: frumoasă și luminoasă sau mai puțin frumoasă, sumbră.

Комментариев нет:

Отправить комментарий