CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 4 июня 2013 г.

Oră de lectură




 
Poezia şi cântecul sunt prietenii mei

   Filiala Târgovişte a avut o desfăşurat o activitate în cadrul Lecturilor verii, întitulată Poezia şi cântecul sunt prietenii mei. Activitatea s-a desfăşurat la Centrul Comunitar pentru pentru Copii şi Tineri Vatra. La ea au perticipat beneficiarii Centrului, care sunt şi activiti utilizatori ai Filialei Târgovişte.
   Îniţia, pedagogul Centrului Vatra, doamna Maria Sanduleac, a vorbit despre semnificaţia zile de 4 iunie care pe întreg mapaomond este consemnată ca Ziua Internaţională a Copiilor Victime ale Agresiunii, menţionând că “astăzi în mai multe ţări ale lumii se dau lupte sângeroase, ale căror victime sunt copiii”, demostrând şi un poster în care se vedeau imagini cu copii bandajaţi, răniţi, copii aflaţi în mijlocul unor distrugeri provocate de bombardamente. „În Republica Moldova este pace. Copiii nu sunt supuşi unor astfel de agresiuni, deşi au fost în trecut momente tragice (războiul de la Nistru din 1992) c\nd au avut de suferit şi copiii. Să vă bucuraţi de pace, de copilărie, de zilele însorite şi liniştite!” a spus dna Maria la final.
   După care a fost dat startul poeziei şi cântecului, prietenii fiecărui copil. Doar a început Marea Vacanţă!
   „În Vacanţă eu voi pleca la mare, pe plaja cea cu soare...”  Sunt versuri din frumosul cântec În Vacanţă, care a fost interpretat de Samira, un gâgâlici de fetiţă cu o voce puternică, foarte sigură pe sine. Samira a mai interpretat şi un alt cântec:  Ce bine e la joacă! „Abia aştept să mă duc la bunici şi să ma joc ziua întreagă. Acolo nu voi avea parte de restricţii,voi fi liberă să mă joc, să mănânc fructe, dar şi să citesc poveştile care-mi plac”, s-a confesat micuţa în pauză.
   Au răsunat ]n continuare poezii de Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri,Grigore Vieru, Vasile Romanciuc.
   Valentin, care acum e elev la colegiul de construcţii, a cântat la chitară mai multe melodii şi compoziţii, îndelung aplaudate de asistenţă. De remarcat, că Valentin a fost mulţi ani beneficiaru Centrului Vatra şi nu uită să vină pe aici, acceptând să cânte alături de colegii săi mai mici.
    Ora de poezie s-a încheiat cu un ceai şi tortă de ciocolată, dar şi cu urarea Vacanţă veselă şi Lecturi plăcute!


Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий