CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 6 июня 2013 г.

Lecturile verii

Clubul Curioşii 
Clubul Curioşii  este preconizat pentru utilizatorul  preadolescent, dornic de a cunoaşte. Publicul respectiv se confruntă cu unele ipoteze, fapte, se amuză prin curiozităţi. Curioşii urmăresc cele mai uluitoare comparaţii, descoperind recorduri impresionante într-o scară ierarhică, astfel, asimilarea devine una captivantă – de la nanometru la muntele Everest; de la viruşi la Podul Golden Gate; de la celula roşie a sângelui  la diametrul soarelui. 
 Lectura exploratorie, lectura zapping, lectura hipologografică în voce, se desfăşoară cu apetit şi perseverenţă, participanţii fiind motivaţi de partea distractivă a şedinţei – frământări de limbă, joc de mimă, Ochi ager  etc.
  În definitiv, creativitatea şi imaginaţia copiilor prinde grai pe coala de hârtie.
Subiectele propuse, tipurile de animaţie ale lecturii sporesc gradul  de curiozitate şi incită gustul pentru lectură. În esenţă, îşi găsesc utilitatea la unele materii precum ştiinţe ale naturii, geografie, biologie, istorie etc.
 Şedinţele de finalizare ale cluburi Curioşii au un program mai special: tombolă, concursuri de creativitate. Membrii  sânt recompensaţi cu diplome de participare, cei mai ingenioşi, creativi – cu diplome de menţiune. 


 Liliana Juc


Комментариев нет:

Отправить комментарий