CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

понедельник, 25 февраля 2013 г.

Seară literar-artistică


                                                        Dragobetele sărută fetele 
  
Acesta a fost genericul seratei literar-artistice, desfăşurate la Liceul Profesional nr.1 din capitală. Moderatorii au povestit legenda acestei sărbători, legată de sosirea primăverii, primenirii naturii, logodnei simbolice a tinerilor, o sărbătoare veche românească, la care încercăm să revenim.
  Serata a trecut sub semnul unui concurs, la care au participat trei perechi de tineri: Violeta şi Petru, Lidia şi Ion, Lidia şi Mihai. Fiecare pereche a trecut prin mai multe probe: prezentarea unei scenete de dragoste, proba de dans, proba de creativitate, care a constat în compunerea unei poezii şi ultima probă: declaraţie de dragoste.
   Fiecare pereche a dat dovadă de inventivitate şi talent. Toţi tinerii au fost fireşti, sinceri şi emotivi. S-au evidenţiat, în special, la proba de dans, perechea Lidia şi Ion, la prezentarea unei scenete de dragoste cei mai originali au fost Violeta şi Petru, iar la declaraţia de dragostea cei mai inventivi au fost Lidia şi Ion, care şi-au trimis scrisori de dragoste în stilul Veronicăi Micle şi Mihai Eminescu.
   La sarbătoarea Dragobetelui a participat şi ansamblul de cântece populare de la liceu Bocăncuţa.    Concursul a fost în atenţia unui juriul, care a efectuat şi o clasificare a perechilor. Perechea învingătoare a fost cea a lui Lidia şi Ion, urmată de Violeta şi Petru, pe locul trei clasându-se Lidia şi Mihai.
    De menţionat şi munca pedagogului social de la liceu Veaceslav Inculeţ, care i-a încurajat şi susţinut pe tinerii participanţi la serată.
    Filiala Târgovişte, prin reprezentatntul ei la această serată, a felicitat toţi participanţii, dar şi asistenţa cu această sărbătoare, Dragobetele, făcând trimitere la frumoasele şi vechile obiceiuri de care ar fi bine să ne amintim şi dorind ca dragostea, buna dispoziţie să ne însoţească mereu pe parcursul acestui an.

Larisa Ungureanu







Комментариев нет:

Отправить комментарий