CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

среда, 13 февраля 2013 г.


Grigore Vieru – poetul ce ne mângâie sufletul

Pentru a consemna ziua de naștere a scriitorului Grigore Vieru au fost organizate un șir de activități: reviste bibliografice tematice, ore de poezie, ore de lectură.
 La ora de poezie, elevii claselor primare (Liceul Columna, Liceul Doina şi Ion Aldea-Teodorovici) s-au întrebat în cor cu se învelesc puii golaşi; dacă iarba, floarea, steua tot au mamă? Au aflat cum se spală ariciorii, au mulţumit pentru pace ca şi acum cu mulţi ani în urmă, au fost la școala iepurașilor, s-au distrat cu Moș Martin care merge la oraș după brad, nu-i taie din codru, într-un cuvânt, au savurat din frumuseţea verbului matern.
 Au gustat din Pâine cu rouă, au cunoscut istoria unui topor cu coadă de păun, au aflat împreună cu Doru unde-şi păstrează bunelul anii, cine l-a ajutat pe Mitru să adune cele mai frumoase flori, cum Nuţa a schimbat iarna pe harbuz, pe cine saluta Costel în fiece dimineaţă, toate acestea le-au descoperit  la orele de lectură.
 În cadrul revistelor bibliografice tematice Grigore Vieru Poetul copiilor, prezentării cărții Pâine cu rouă, organizate în scopul promovării şi valorificării operei condeierului, participanții au fost familiarizați cu colecția pentru copii, cu aciziția recentă – Pâine cu rouă, și motivați la lecturarea volumelor propuse.




Комментариев нет:

Отправить комментарий