CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 7 февраля 2013 г.

Discuţii/dezbateri


         Idealul de frumuseţe şi modul sănătod de viaţă

   Aceasta a fost tema şedinţei Clubului Sănătate pentru toţi, la care au participat eleve din anul I de la Liceul Profesional nr. 1 care au venit însoţiţi de pedagogul Zinaida Calcea.
   Idealul de frumuseţe al oricărei fete este Ileana Cosânzeana. Moderatorul şedinţei, medicul şi scriitorul Vladimir Halipli, a menţionat că pentru a atinge acest ideal e nevoie de o anumită armonie. El vorbit auditoriului nu doar despre frumuseţea exterioară, cât şi despre frumuseţea interioară. Păstrarea echilibrului dintre aceste două elemente duce la atingerea idealului de frumuseţe.. Care în cea mare măsură depinde de modul sănătos de viaţă. Una din componentele modului sănătos de viaţă este alimentaţia. A doua componentă este excluderea clorurilor şi a fosfaţilor atât din alimente, cât şi din băuturile pe care le folosim, recomandându-se să bem apa plată sau apa purificată. „Trebuie să vă alimentaţi corect şi să includeţi în meniul vostru cât mai multe fructe şi salate”, a recomandat dl Halipli.
   Cosmetica, diverese şampunuri, creme, la fel, fac parte din atributele frumuseţii, doar că e bine ca fetele să ştie că multe din ele conţin substanţe chimice dăunătoare tenului şi pielii, cum ar fi, de exemplu, Sodium Laureth Silfatae.
   Domnul Halipli a vorbit auditoriului despre legile iubirii, care vin să întregească idealul de frumuseţe. Frumuseţea interioară este bogată şi variată, doar că şi acolo e bine să ne conducem de anumite legi. „Nu poţi cere cuiva să te iubească fără sca tu însăţi să iubeşti. Iar aceasta necesită din partea noastră anumită muncă,” a concluzionat scriitorul unui şir de romane despre dragoste, cum sunt: Apostolul iubirii, Raiul suferinţelor iubirii, Infernul plăcerilor iubirii.
   În jurul acestor subiecte s-a închegat o discuţie /dezbătere. Au fost puse mai multe întrebări şi exprimate opinii. Elevele au plecat de la această şedinţă cu multe impresii, dar şi cu răspunsuri la întrebările care le frământă.

Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий