CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 5 мая 2015 г.

Discuție / dezbatere



 Drapelul European – un simbol pentru întreaga Europă

    Drapelul Europei, cel pe care-l știm cu toții, a fost adoptat în 1955 de către Consiliul Europei. Marți, 5 mai, este ziua aniversară a Consiliului Europei. Concomitent, se sărbătorește și Ziua Drapelului Europei. Astfel, drapelul cu 12 stelițe aurii, plasate în formă de cerc pe un fundal albastru, a devenit un simbol pentru întreaga Europă.
La această temă: Ziua Drapelului Europei – 60 ani, la Centrul Comunitar pentru Copii și Tineri Eurica a avut loc o discuție / dezbatere, la care au participat beneficiarii Centrului : Carmen Patricia (Liceul „Dante Alighieri”, cl.III-a), Gabriela Godonoagă (grădiniță), 6 ani, Diana Boboc (Liceul „Spiru Haret”), cl. VII-a, Gabriela Budu (Liceul „Dante Alighieri), cl.III-a, Jana Staeva (Liceul „A.P. Cehov), cl.IV-a, Iulia Motornaia (Liceul „A.P. Cehov”), cl. IV-a, Diana Colin, pedagog social (Centrul „Eurica”), Aliona Cliofas, conducătoarea cercului de artă plastică (Centrul „Eurica”).
Asistența a fost informată despre istoricul acestei zile, despre decizia adoptată în 1955 de CE, apoi în 1983 de către Parlamentul European care a hotărât ca acest drapel creat de Consiliul Europei să devină drapelul Comunității Europene. Cu acordul Consiliului Europei, instituțiile Comunității au început să utilizeze drapelul începând cu anul 1986.
Astfel, Drapelul European a devenit simbolul unui proiect politic comun, care unește toți europenii.
 
De remarcat, că pentru prima oară Filiala „Târgoviște” a abordat o astfel de temă. Auditoriul, foarte divers, nu știa mai nimic despre istoricul Drapelului European. Au urmat  întrebări, discuții, iar în final mai mulți copii au vrut să țină în mână acest drapel în formă de fanion și să fie fotografiat. A urmat și o fotografie în comun.
   Mulțumim Centrului Pro-Europa, situat în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, care ne-a ajutat la desfășurarea acestei activități.

Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий