CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

среда, 17 декабря 2014 г.

Prezentare decarte

Tradiții militare
 (Trecut, prezent, viitor)

Prezentarea de carte s-a desfășurat la Brigada 2 infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”. Au participat 75 de militari, tineri recrutați cu două săptămâni în urmă.
Cartea a trezit interesul prin informațiile expuse de autori: Simion Carp, Ghenadie Chiriță, Terente Carp, Ecaterina Gîrbu, informații despre tradițiile de luptă ale moldovenilor din cele mai vechi timpuri, începând cu dacii și până în prezent.
Cartea este bogat ilustrată, cuprinde fotografii, documente și este ca un manual pentru militari, dar „Tradiții militare” prezintă interes și pentru cei care doreasc să cunoască tradițiile militare ale strămoșilor nostri. Este o carte de pionerat.
Noutatea acestei cărți este că pentru prima oară au fost publicate listele participanților și celor căzuți în timpul războiuluir ruso-turc din 1877-1878, când în armata rusă au luptat și basarabeni. La fel, au fost publicate listele moldovenilor căzuți în timpul războiului ruso-japonez din 1904-1905, a celor răniți și decedati în timpul Primului Păzboi Mondial și listele celor care au luptat pentru independența Republicii Moldova în timpul războiului de la Nistru în 1992.
Sentimentele cele mai de preț în ziua de azi sunt patriotismul și dragostea de țară. Aceste sentimente le putem cultiva citind această carte: Tradiții militare. (Trecut, present, viitor).

Larisa Ungureanu 

Комментариев нет:

Отправить комментарий