CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

понедельник, 18 августа 2014 г.

La Trolleybook cu bucurie!

 
                                             
 
  Pe 16 august Filiala Târgovişte a fost gazda Trolleybookului - proiect organizat de BM B. P. Hasdeu, cu scopul promovării bibliotecilor, lecturii şi a cărţii. 
  Pe parcursul zilei s - au desfăşurat mai multe evenimente. Primul din ele a fost  Intâlnirea cu Alexandru Plăcintă , autorul cărţilor pentru copii. Domnul Alexandru Plăcintă a acceptat cu plăcere invitaţia de a participa la Trolleybook. Dumnealui a venit cu  cărţi dedicate celor mici pe care le-a expus publicului: O taină, o şoaptă, un vis..., Pomul fermecat, Tainele lecţiei, Tot frumosul este-n noi, Povestea lui Adam, etc.


 Pe parcursul întâlnirii, copiilor prezenţi le-au fost citite  fragmente din poveşti  şi  strofe selectate din poezii. Foarte sugestive sunt sfaturile pe care autorul le dă copiilor pe prima foaie a cărţilor sale: Dragă copile, Nu există cunoştinţe mai profunde, ca acele acumulate din cărţi, ele ne ajută să făurim minuni, pe care omenirea nu le-a imaginat.Atât copiii, cât şi părinţii au fost curioşi să răsfoiască cărţile, să admire imaginile frumos colorate care aparţin tot domnului Alexandru Plăcintă. Doritorii au primit autografe de la autor. A fost o întâlnire de neuitat, în deosebi pentru copiii veniţi din sate, care nu au  văzut niciodată un autor împreună cu cărţile sale.
  O altă activitate menită să trezească copiilor  sentimente frumoase şi pofta de lectură 
 a fost Ora de lectură Pâine de la iepure de Dumitru Matcovschi. Ora a fost însoţită de o expoziţie de cărţi ale autorului. A fost lecturată poezia, apoi toţi  au fost serviţi cu  pâine de la iepure. Unii şi-au amintit de pâinea de  la iepure cu care i-au îndulcit buneii cînd se intorceau de la câmp. Ei le povesteau că au prins un iepure care avea o pâine mare şi au cerut o bucată pentru nepoţii lor. Nemaipomenit de gustoasă a fost pâinea, iar activitatea a decurs într-o atmosferă plăcută şi relaxantă.
 
 Pe parcursul zilei , doritorii au participat la Atelierul de creaţie : Alcătuirea posterului I LOVE TROLLEYBOOK. Copiii au primit câte o inimioară decupată pe care trebuia să o coloreze la dorinţă, să scrie în interiorul ei de ce le place să vină la Trolleybooc, apoi s-o înclee pe poster. Participanţi au fost mulţi dar au fost postate  cele mai reuşite,  ingenioase creaţii.
  Spre sfărşitul zilei, un grup de copii au participat la Jocul interactiv cu mingea In lumea personajelor din poveşti. Jocul a fost organizat cu scopul de a mobiliza copiii să-şi amintească eroiii din poveştile îndrăgite, să fie atenţi, pentru a putea corecta greşelile făcute intenţionat de organizator. De exemplu : când se arunca mingea, li se spunea : Scufiţa albastră. Ei trebuia să o prindă şi să dea răspunsul corect : Scufiţa roşie.
 A fost distractiv şi vesel. Exact aşa cum trebuie să se încheie o zi la Trolleybook.
                                                                                                                                                                       Violeta Moraru, șef oficiu
                                                          Violeta Lisnic, bibliotecar
                                     

Комментариев нет:

Отправить комментарий