CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

понедельник, 18 марта 2013 г.

Revistă bibliografică



   Cărţi care ne ajută să cunoştem    
     limba şi literatura  franceză
 Astăzi, 18.03.2013 demarează SĂPTĂMÎNA FRANCOFONIEI. Republica Moldova este prima ţară din spaţiul ex – sovietic care a devenit membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei din anul 1997. OIF susţine activ promovarea limbii franceze, diversitatea culturală şi lingvistică, pacea, democraţia şi drepturile omului în ţara noastră.
   Cu această ocazie, la Filiala Târgovişte , cititorilor le-a fost prezentată revista bibliografică Cărţi care ne ajută să cunoaştem limba şi literatura franceză.
  Utilizatorilor le-au fost expuse mai multe manuale care facilitează studierea limbii franceze: unele pentru începători  Parlons francais de Iulia Haşdeu, Manuel de francais de Nina Zgardan; altele pentru avansaţi: Ghid pentru bacalaureatul bilingv francofon de Sorina Dănăilă, Antologie de texte literare în limba franceză. În cadrul revistei au fost prezentate şi cîteva cărţi de literatură artistică, scrise de iluştrii scriitori francezi Les fleurs du mal de Charles Baudelaire, Mizerabilii de Victor Hugo, Cei trei muşchetari de Alexandre Dumas.
    Fiind conştienţi de faptul că cunoaşterea limbii franceze este o oportunitate a zilelor noastre, cititorii au manifestat interes faţă de cele expuse.

                                                                                                                            Violeta Moraru

Комментариев нет:

Отправить комментарий