CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

пятница, 1 марта 2013 г.

Concurs


 Sărbătoarea Mărţişorului

     În prima zi a primăverii, 1 martie, Filiala Târgovişte a desfăşurat un concurs de mărţişoare. Manifestarea a avut loc la Liceul Ion şi Doina Aldea-Teodorovici şi s-a desfăşurat în incinta bibliotecii. Au participat elevi din cl. a III c.
    Iniţial, au fost povestite mai multe legende despre Mărţişor, la care au participat copiii, moderatoarea, dar şi bibliotecara Olga Bodaci. Legende despre Voinicul care a salvat Soarele, despre Primăvara care a luptat cu Iarna, despre Baba Odochia şi Primăvara ş.a., ceea ce demonstrează că elevii, chiar dacă învaţă în clasele primare, s-au documentat şi s-au pregătit serios înainte de a veni la manifestare. Mai mult, au adus cu sine mărţişoare pe care le-au oferit în dar bibliotecii.
   În continuare, elevilor li s-a propus să rostească o felicitare cu ocazia Sărbătorii Mărţişorului.  Cu regret, nu toţi au făcut faţă acestui concurs, unii nu ştiau cum să compună o felicitare, alţii şi-au alcătuit textul din promisiuni făcute mamei (de ce numai mamei?) că vor învăţa bine şi vor primi note mari. Le-am explicat copiilor, că o felicitare nu este un anagajament, iar sărbătoarea Mărţişorului nu trebuie confundată cu ziua de 8 martie. Cea mai scurtă felicitare poate fi: Vă doresc o primăvară fericită! sau Fie ca această primăvară să vă aducă zâmbete şi bucurii !
   Concursul propriu-zis a însemnat desenarea unui Mărţişor. Aici copiii au dat dovadă de talent, ingeniozitate şi creativitate. O parte din cele mai frumoase desene au rămas la bibliotecă pentru a fi expuse pe un panou, alte desene au fost aduse la Filiala Târgovişte şi aranjate pe un stand. Unii copii au dorit să ia acasă desenele lor şi să le dăruiască mamelor. Nimic mai frumos, decât acest gest plin de dragoste!

Larisa Ungureanu




    

Комментариев нет:

Отправить комментарий