CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

среда, 20 марта 2013 г.

Discutii/Dezbateri

Scriitorii francezi iluștri
În perioada 18-22 martie în incinta filialei Târgoviște a fost organizată săptămîna Internațională a Francofoniei, care a demarat cu o expoziție tematică de carte în limba franceză din colecția bibliotecii.
Expoziţia a fost întitulată: „Les ecrivains de la litterature francaise” şi au fost expuse opere semnate de:  H. Balzac, Stendhal, V. Hugo, E. Zola, Al. Dumas, Ch.  Baudlaire ş.a.
Pe data  de 20 martie a continuat activitatea cu o discuție/dezbatere ,,Scriitori francezi iluștri,,. În cadrul activității s-a discutat despre viața și activitatea scriitorilor francezi și creația lor.
 Au participat elevii de la liceul Teoretic ,,Dante Alighieri,, cl. VI-a A, care au vorbit despre cunoscuții scriitori francezi si operele lor. Au răsunat mărturisiri emoționale din partea elevilor. Au fost aduse elogii învățătorilor și profesorilor, care au știut să cultive dragostea față de limba și cultura franceză și față de Franța.
Elevilor li s-au sugerat sa învețe în continuare limba franceză, să cunoască obiceiurile, tradițiile Franței și să lectureze cît mai mult operele renumiților scriitori francezi.

Aliona Mocanu




Комментариев нет:

Отправить комментарий