CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 28 марта 2013 г.

Colocviu

             Teatrele şi muzeele Chişinăului
  Cu ocazia Zilei Internaţionale a Teatrului Filiala Târgovişte a organizat un colocviu cu tema: Teatrele şi muzeele Chişinăului. Pragul bibliotecii l-au păşit copiii, elevi de la liceul Dante Alighieri, de la liceul de arte Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, cât şi beneficiari ai Centrului pentru Copii şi Tineri Vatra, care-au venit însoţiţi de doamda Natalia Diacenco, dirigintă, cât şi de doamna Maria Sanduleac, pedagog la Centrul Vatra.
   Copiii au studiat minuţios mai multe teme despre teatrele pentru copii: dramatice şi de păpuşi, cât şi despre muzeele Chişinăului din sectorul Buiucani, pregătind mai multe comunicări.  
   Astfel, Gabriela Dima a vorbit despre Spectacole pentru copii la Teatrul Republican „Luceafărul”. Ana-Maria Cibu s-a oprit asupra  temei Teatrul de Păpuşi „Licurici” în stagiunea curentă, iar Cristea Liliana şi-a expus opinia referitor la Piesele lui Iulian Filip pe scena Teatrului municipal de păpuşi „Guguţă”. Toate ele sunt eleve în cl. a V la liceul Dante Alighieri.
   Despre Muzeele Chişinăului din cartierul Buiucani a vorbit Nicoleta Plop, eleva clasei a IV de la acelaşi liceu.
   În cadrul colocviului au fost expuse mai multe cărţi despre teatru: Titus Jucov. Potecile unui regizor; Larisa Ungureanu. A fi actor; Caragiale să nu judece; Mihai Vasiliu. Istoria teatrului românesc; Steliana Grama. Dramaturgia autohtonă din anii 1960-1970 pe scena teatrului din Moldova ş.a. Iar una dintre cele mai recente, întitulată UNITEM 2013, care însumează informaţii şi imagini despre toate teatrele din Republica Moldova, a fost prezentată de Sanda Mămăligă, elevă în cl.V de la liceul Dante Alighieri.
   Pe lângă felicitările adresate oamenilor de teatru cu ocazia Zilei Internaţionale a Teatrului, participanţii la colocviu au fost invitaţi la premiera spectacolului Răţuşca cea urâtă de H.Ch.Andersen, care s-a jucat pe scena Teatrului de Păpuşi „Licurici”. Copiii au acceptat cu entuziasm invitaţia.

Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий