CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

понедельник, 22 февраля 2016 г.

Seară literar-artistică



Dragobete: Iubirea la români

Serata literar-artistică s-a desfășurat în preajma Zilei de Dragobete. Agenda a inclus mai multe activități: poezii consacrate primăverii și lui Dragobete, scrise de Ovidiu Oană, Leonid Iacob, Cezarina Adamescu ș.a., cântece, dansuri, pregătite de partenerii noștri – beneficiarii Centrului pentru Copii și Tineri Vatra (doamna Maria Sanduleac, pedagog social, Vasile Pidghirnîi, conducător cerc canto). La serată au participat și elevi de la Școala Profesională nr. 2, însoțiți de pedagogul social, dna Diana.
Cu mare plăcere i-am ascultat și admirat pe Andreea Țîganovschi, Aliona Ursu, Alina Oprea, Ludmila Ardașova, Andreea Vleju, care au recitat poezii, au cântat și au dansat.
Publicului le-a fost demonstrat și un film Adie-a vânt de primăvară... DRAGOBETE e pe-aici, realizat special pentru această zi deosebită.
Agenda a inclus și o expoziție de cărți, având titlul Dragobete Sărbătoarea Dragostei și a Bunăvoinței, materiale promoționale, un stand cu titlul DRAGOBETE: Iubirea la români cu diverse materiale informaționale despre această Zi, imagini, poezii, Mesaje de Dragobete, cât și diverse obiecte (flori, fluturași), confecționate handmade.    
A fost expus și un simbol al Zilei de Dragobete în viziunea pictorului Petru Balan.
Serata s-a încheiat cu o scurtă relatare despre Tradiții și obiceiuri de DRAGOBETE. Multe din ele pot fi folosite și azi, începând de la scurta felicitare pe care o adresăm celor dragi: Un Dragobete fericit! până la crearea unei atmosfere plăcute, încărcată de dragoste și bunăvoință în familie, la locul de muncă, la școală, în locuri publice.
Scopul seratei a fost de înrădăcinat această Zi în mediul nostru, un obicei plin de căldură și dragoste, care se trage de la daci, iar pe parcursul secolelor a căpătat un specific național pur românesc. Dragobete înseamnă Iubirea la români!

Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий