CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

среда, 2 апреля 2014 г.

Voiaj de nuntă în trei



Prezentare de carte 
  



În cadrul Programului Chișinăul citește o carte a fost recomandată, în special adolescenților, povestirea Voiaj de nuntă în trei de Mihai Ștefan Poiată. Cartea a apărut la Iași în 2013.
   Prezentarea cărții s-a desfășurat la Liceul Teoteric Dante Alighieri. Au participat elevii cl. IX b. împreună cu diriginta, doamna Ludmila Mazilu, psiholog, director adjunct. La organizarea acestui eveniment și-a adus contribuția bibliotecara liceului, doamna Valentina Ciobanu.
    Prezentarea a început cu o pre-istorie a acestei cărți care, inițial, a fost un scenariu, după care, la studioul Moldova-film, în 1982, s-a realizat filmul artistic Călătorie de nuntă înainte de nuntă, la comanda Televiziunii Centrale de la Moscova. Regizorul filmului este Ion Scutelnic, care a invitat să joace mai mulți actori moldoveni: Eugenia Todorașcu, Gheorghe Pârlea, Constantin Constantinov, Eugenia Botnaru ș.a.
Elevilor le-a fost expusă pe scurt și biografia autorului, Mihai Ștefan Poiată - scriitor, dramaturg, scenarist, autor de filme documentare.
    Cartea Voiaj de nuntă în trei, deși a fost scrisă la începutul anilor 80 și păstrează atmosfera acelui timp, este actuală prin mesaju ei, adresat atât tinerilor care vor să-și urmeze destinul, dar și părinților, generației mai în vârstă care respectă tradițiile neamului nostru. Voiaj de nuntă în trei e scrisă cu umor, ironie, dar și bunătate.


Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий