CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

пятница, 24 февраля 2012 г.

Revistă bibliografică Săgiata lui Cupidon


Dragostea este cel mai frumos, cel mai sincer si cel mai tandru sentiment pe care îl are un om. Ea este temelia a tot ce este bun şi valoros. Februarie este luna îndrăgostiţilor, cînd prin intermediul inimioarelor şi a trandafirilor cei dragi îşi spun «Te iubesc».
Pe data de 24 februarie ,la biblioteca Târgovişte s-a desfăşurat revista bibliografică  cu tema Săgiata lui Cupidon. Participanţii, un grup de tineri de la Liceul Dante Alighieri, au fost intrigaţi de cărţile care urmau să fie prezentate, graţie titlurilor care captau atenţia şi trezeau curiozitatea.
Primele sentimente de dragoste de Anne Vaisman este o carte destinată adolescenţilor care încearcă fiorul dragostei şi îsi pun 1001 întrebări la această temă. Cartea vine să le dea răspunsuri şi să-i instruiască pentru a păşi cu dreptul şi a gestiona corect emoţiile care îi invadează.
Arhicunoscuta carte a lui John Gray Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus are menirea să ajute cuplurile care se confruntă cu diverse probleme în relaţiile lor. Tot odată femeile şi bărbaţii ,prin intermediul acestui volum, sesizează faptul că sunt multe lucruri care îi diferenţiază .Şi încercarea de a înţelege sexului opus se soldează cu crearea unui cuplu trainic, care persistă în timp.
Se spune că îndrăgostiţii umblă cu capul în nori şi visează cu ochii deschişi.Cartea lui Alon Gratch Dacă dragostea ar putea gândi are scopul de a-i coborî cu picioarele pe pămînt.Cartea ne învaţă cum să scăpăm de iubirea iluzorie şi să găsim iubirea reală. 
In plus, ne învaţă să acceptăm părţile bune şi părţile rele din relaţiile noastre şi să găsim compromisul.
Cartea 150 de experimente pentru cunoaşterea sexului opus scrisă de doctorul în  psihologie Serge Ciccotti răstoarnă mai multe steriotipe înrădăcinate in timp. Bazîndu-se pe diverse cercetări şi pe o serie de experimente, autorul ne dă răspuns la multe intrebări provocatoare: Cine este mai intelegent : bărbatul sau femeia ? Bârfesc femeile mai mult decât bărbaţii? etc. Cartea este bine structurată şi le-a plăcut foarte mult adolescenţilor.
Despre dragoste s-au scris multe cărţi şi multe urmează să apară, căci această temă este inepuizabilă. Pe rafturile filialei noastre se găsesc multe volume care vin să potoale
setea cititorilor romantici , dornici să afle lucruri noi.

Moraru Violeta
Bibliotecar

Комментариев нет:

Отправить комментарий