CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

воскресенье, 4 декабря 2011 г.

Conferinţa: Programul: Chişinăul citeşte o carte.


În acest an, conferința s-a desfăşurat în două etape. Prima etapă a inclus discuția în jurul romanului lui Savatie Baştovoi „Diavolul este politic corect” și a avut loc la 16 noimebrie în incinta BM „B.P. Hasdeu”.
Filiala „Târgoviște” a foste prezentată de 5 cititori și 3 bibliotecari.
1.Postu Ana, cl XII, liceul profesional nr. 1
2.Canja Ana, studentă, an. I, UTM
3.Lipeț Sanda, absoilventa liceu, în căutare de lucru
4.Lipeț Margareta, lector conferențiar USM
5.Adaăscălița Valetia
6.Plopa Ludmila, director
7.Juc Liliana, șef oficiu
8.Ungureanu Larisa, bibliotecar
La conferință a vorbit Postu Ana. Ea s-a referit la personajul principal Iacob Kohner, la felul cum a ajuns el la credință prin Biblia moștenită de la mama sa, dar și prin întâlnirea cu Vik, cu familia acestuia. A vorbit despre mama lui Iacob, despre tema romanului, o temă actuală cu multe conotații educaționale. O temă actuală a romanului s-a dovedit a fi și comunicarea prin Internet prin site-urile de socializare.

       A doua etapă a conferinței a avut loc pe data de 23 noiembriei s-a desfăşurat la Filiala „Transilvania”. Aici a fost pus în discuție romanul „Cel rătăcit” de Aurelian Silvestru. Filiala „Târgovişte” a fost prezentată de 5 cititori și 2 bibliotecare.
1.Crijanovschi Nina, cl.X, liceul profesional nr. 1
2.Gârlea Doina, același
3.Poiană Cristicna, același
4.Dobândă Ana-Maria, același
5.Popil Elena, cl. XI, liceul teoretic „Columna”.
6.Plopa Ludmila, director
7.Ungureanu Larisa, bibliotecar.
Din partea bibliotecii au vorbit: Poiană Cristina, care a menționat importanța educațională și emotivă a romanului „Cel rătăcit”; Ungureanu Larisa – a acentuat importanța Programului Chișinăul citește o carte, cât și munca bibliotecarilor în promovarea cărții lui Aurelian Silvestru „Cel rătăcit” și Savatie Baștovoi „Diavolul este politic corect”. Dobândă Ana-Maria i-a pus scriitorului Aurelian Silvestru o întrebare: În cât timp a scris romanul? Răspuns: din noiembrie 2009 până în luna iulie 2010. La dsicuție a participat scriitorul și poetul Nicolae Dabija. De menționat că ambele ședințe au fost moderate de V. Răileanu, lector conferențiar, critic literar. La conferință au participat cititori din municipiul Chișinău.

Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий