CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 13 октября 2015 г.

Lansare de revistă (on-line)




 Târgoviște: biblioteca inovată și modernizată

  20 de ani
http://issuu.com/bibliotecahasdeu/docs/revist___aniversar___20_ani__2015_t

     În cadrul Cenaclului Literar La Târgoviște a fost lansată revista (on-line) cu titlul: Târgoviște: biblioteca inovată și modernizată 20 ani. Ediție îngrijită de Elena Butucel. Alcătuitori: Ludmila Gajos, Violeta Moraru, redactor: Larisa Ungureanu, versiune electronică: Ala Livadari.
     Sumarul revistei este alcătuit din patru capitole. Primul capitol este întitulat: Reflecții și omagii la aniversare. Semnează: Valeriu Nemerenco, pretorul sectorului Buiucani, Agnes Erich, directorul Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița din or. Târgoviște, Victor Petrescu, conf. univ, dr., Ion Cuzuioc, scriitor, epigramist, președintele Cenaclului Literar La Târgoviște, Ion Diviza, scriitor, epigramist, Președintele Asociației Epigramiștilor din Moldova, Iulian Filip, scriitor. Încheie capitolul Ludmila Gajos, directorul Filialei Târgoviște cu Reflecții și perspective ale Bibliotecii Târgoviște.
     Cel de al doilea capitol se întitulează Comunicare culturală și inserează o serie de articole, semnate de colaboratorii bibliotecii despre cele mai relevante activități desfășurate la Filiala Târgoviște pe parcursul anilor, dar și în ultima perioadă de activitate. LilianaJjuc, șef oficiu Spațiu copii, semnează câteva articole, și anume: Clubul de lectură – o modalitate eficientă în promovarea cărții; Poveste cu poveste fac copilul mare; Înâlniri de neuitat; Ora de lectură: aspecte și viziuni. Larisa Ungureanu, bibliotecar, responsabilă de activitățile cu publicul, semnează două articole: Cluburi pentru adolescenți: dorința de a promova valori; Tinerii la biblioteca: provocări și așteptări. Liliana Juc și Violeta Moraru, șef Spațiu cunoștințe, vin cu Nocturna la Biblioteca Târgoviște, o activitate nouă, care se desfășoară al doilea an la inițiativa BM.B.P. Hasdeu. Ludmila Gajos scrie despre Cenaclul Literar La Târgoviște, un cenaclu cu vechi tradiții, fondat încă în anii 90 ai secolului trecut. Aricolul se încheie cu un grupaj de epigrame, semnate de membrii cenaclului.
   Al treilea capitol se întitulează Momente din activitatea bibliotecii. Autorii: Ludmila Gajos, Violeta Moraru, Ala Livadari descriu succint în articolele Parteneriate cu comunitatea; Publicațiile Bibliotecii Târgoviște; Filiala Târgoviște reflectată în mass-media; Servicii electronice cele mai importante pagini din activitatea bibliotecii pe parcursul celor două decenii.
   Al patrulea capitol: Mărturii ale realizărilor noastre vorbește despre Diplomele decernate bibliotecii pe parcursul a două decenii, diplome acordate colaboratorilor acestei instituții publice, fiind o dovadă concretă de apreciere a activității Filialei Târgoviște, parte componentă a rețelei de filiale a BM B.P. Hasdeu.
    În final – o fotografie a echipei Filialei Târgoviște 2015: Violeta Lisnic, Liliana Juc, Violeta Moraru, în centru Ludmila Gajoc, directorul bibliotecii, Aliona Mocanu, Ala Livadari și Larisa Ungureanu.
   Sperăm că această revistă va vedea lumina tiparului până la sfârșitul anului 2015.

Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий