CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

вторник, 7 апреля 2015 г.

Discuţie / dezbatere



 Apa este izvorul vieţii


     Discuţia / dezbaterea s-a purtat în cadrul Clubului Sănătatea pentru toţi şi a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. Invitatul nostru a fost doctorul şi scriitorul Vladimir Halipli, fondatorul acestui Club. La activitate au participat beneficiari şi pedagogi sociali de la Centrele pentru Copii şi Tineri Eurica şi Scînteia cât şi elevi de la Liceul Dante Alighieri.
    “Siguranţa vieţii şi a sănătăţii este scopul principal al activităţii de astăzi”. Aşa a început discuţia dl Halipli. “Vom vorbi despre apă, cel mai important produs de care ne folosim pentru consumul zilnic, pentru necesităţile noastre vitale. Dar trebuie să ştiţi, că apa poate fi miraculoasă, dacă este limpede şi curată, fără impurităţi, fosfaţi, metale grele, microbi etc., dar poate ucide, dacă este poluată, murdară. Conform datelor OMS, zilnic, pe planetă mor din cauza apei poluate circa 30.000 de oameni. O cifră înfiorătoare!”
    Discuţia s-a încins în jurul calităţii apei, care curge în robinete, a apei pe care o procurăm de la magazine sau o scoatem din fântâni, o aducem de la izvoare. E bună sau e dăunătoare pentru sănătatea noastră?
    Ca să demonstreze, cum este apa noastră, dl Halipli a recurs la un experiment. Cu ajutorul unui aparat special, am văzut cu toţii cum arată, în urma experimentului Apa populară, procurată de la magazine şi cum arată apa, care a fost filtrată. Diferenţa, desigur, e mare.
    Am fost sfătuiţi de către doctorul Halipli să folosim apă plată şi nu carbogăzoasă, apă filtrată sau, în cel mai rău caz, apă fiartă. În Republica Moldova apa este poluată, de aceea trebuie să folosim toate mijloacele posibile pentru a ne proteja sănătatea şi a asigura o cât mai bună calitate a vieţii.

Larisa Ungureanu
   

Комментариев нет:

Отправить комментарий