CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 4 октября 2012 г.

Serată


                  Chişinău – oraş cu farmec de poveste


Acesta a fost genericul seratei care s-a desfăşurat la Filiala Târgovişte, avându-i ca invitati pe elevii anului I de la liceul profesional nr. 1.Serata a debutat cu o scurtă Introducere: File din istoria Chişinăului. După care au urmat Gânduri despre Chişinău, semnate de poetul Traianus (din cartea: Chişinăul în literatură. Antologie. 2011). Cum s/a constatat, nimeni din cei prezenţi nu este chişinăuean, toţi fiind veniţi la studii din alte localităţi ale Republicii Moldova. La întrebarea: Ce v-a impresionat în Chişinău? Răspunsul a fost: Parcurile şi locurile de agrement. Chişinăul însă are multe monumente, locuri memorabile, străzi care poartă numele personalităţilor acestui plai, etc. De aceea elevii au fost îndemnaţi să viziteze aceste locuri, să ia cunoştinţă de arhitectura oraşului, având ca reper şi cărţile, eniclopediile care i-ar ajuta să cunoască mai bine capitala ţării noastre. Doamna Violeta Moraru le-a prezentat mai multe cărţi din fondurile bibliotecii despre oraşul Chişinău.
Serata a continuat cu vizionarea unul film documentar, întitulat Chişinău – un oraş european (scenariul şi regia Leontina Vatamanu), realizat la OWH Studio. Filmul a fost un prilej minunat de a vedea splendorile acestui oraş, monumentele, instituţiile de cultură, parcurile, străzile, de a face cunoştinţă cu instituţiile de stat, cu economia oraşului, cu evenimentele culturale şi artistice, de a parcurge impreună cu echipa de realizatori pe calea care i-a marcat destinul de la 1989 încoace Chişinăului şi care este o cale deschisă spre Europa.
Impresiile au fost puternice, aplauzele invitaţilor fiind un semn de recunoştinţă adus filmului, dar şi oraşului unde-şi vor face studiile în următorii trei ani.
În ritmuri moderne – aşa şi-a întitulat Andrian Bivol evoluţia sa în cadrul ecestei serate. Este vorba de dansuri în stil hip-hop, executate cu multă măestrie de elevul cl. XI de la Colegiul de construcţii, îndrăgostit de ritm şi mişcare şi care de mai mulţi ani studiază asiduu dansul, în special, hip-hop-ul. Fetele l-au aplaudar din toată inima, urându-i succes.
De menţionat, că serata a avut loc în cadrul Decadei Chişinăului.







Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий