CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

понедельник, 8 октября 2012 г.

Discuţii/Dezbateri


                     Trecutul şi prezentul Chişinăului


Manifestarea a început cu o scurtă prezentare a Istoriei Chişinăului: date, evenimente, personalităţi. Participanţii la manifestare - beneficiari ai Centrului Comunitar pentru Copii şi Tineri Eurica – s-au dovedit a fi activi, informaţi şi curioşi, încât în scurt timp eu au completat prezentarea cu informaţii, referinţe, amintiri, astfel demonstrând că-şi iubesc capitala şi-i cunosc istoria. S-au făcut referinţe şi la monumentele Chişinăului, parcurile, grădinile, instituţiile de cultură.
O surpriză plăcută a fost filmul în imagini, numit În vizită la Chişinău, semnat de Rossalinda alias Maria Plămădeală, pedagog-organizator la Centrul Eurica. În vizită la Chişinău s-a dovedit a fi o creaţie originală, având şi un concept: vizita începe dimineaţa şi se sfârşeşte seara. Astfel, noi toţi, cei prezenţi la manifestaţie, am avut ocazia să savurăm cele mai frumoase locuri din Chişinău (de fapt, toate ni s-au părut frumoase!), prezentul intersectându-se cu trecutul, cotidianul cu veşnicia, arhitectura modernă cu construcţiile mai vechi. Imaginile au fost completate de o muzică ritmică şi plăcută auzului.
In timpul derulării, spectatorii au comentat multe imagini, au ştiut care clădire anume era pe ecran, dacă era monument istoric sau pur şi simplu o construcţie de epocă.Unele imagini au fost comentate de autoare. Astfel, Vizita la Chişinău s-a dovedit a fi cognitivă, dar şi plăcută. Cu regret, copiii nu au ştiut că oraşul nostru are un imn...
În cadrul manifestării bibliotecara Violeta Moraru le-a făcut cunoştinţă participanţilor cu o seamă de cărţi despre Chişinău care se află în fondurile Filialei Târgovişte.




Larisa Ungureanu

Комментариев нет:

Отправить комментарий