CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 24 мая 2012 г.

Lansare de carte


Nimeni nu e singur

de Nicoleta Iacob – Bologan

Nicoleta Iacob – Bologan, autoarea cărții de versuri Nimeni nu e singur, este o tânără poetă care şi-a făcut debutul cu această carte de versuri. Nicoleta are doar 22 de ani. Este absolventă a Colegiului Republican de Informatică și Drept din Chișinău (2009). Actualmente, suplinește funcția de metodist la liceul profesional nr.1 din capitală.
În una din zile, a intrat la Filiala Târgovişte domnişoara Lucia Balanuţa, bibliotecară la liceul Profesional nr. 1, avînd în mâina acest modest volumaş. "Cum ar putea ajunge la cititor?" "Ărinto lansare de carte!" am sugerat eu. Ideea a fost acceptată de d-na Ludmila Plopa, directoarea Filiale Târgovişte. După care a trebuit promovată în practică. Cartea de versuri Nimeni nu e singur a văzut lumina tiparului la editura „Rusanda”. Are un cuvânt introductiv, întitulat „E rost să trăiesc, să iubesc”, semnat de Manole Neagu. Volumul conține trei capitole: Și eu o fărâmă-s în lume; Și-am lăsat un dor acasă; Visăm același vis.
Sunt versuri cu o tematică diversă: versuri de dragoste, versuri dedicate copilăriei, versuri în care este cântată dragostea mamei pentru copilul ei, dragostea copilului pentru mamă.
Lansarea cărții s-a produs la liceul teoretic „Columna”, ideea fiind îmbrățișată de doamna Rodica Prodan, diriginta clasei a IV, care a găsit potrivită tematica acestor versuri pentru elevii dumisale.
Astfel, în ziua de 24 mai curent, când afară ploua cu găleata, într-un anturaj plăcut, creat de lectura versurilor Nicoletei Iacob – Bologan, a avut lansarea volumului Nimeni nu e singur. Gingășia versurilor, frumusețea limbii, sentimentul dragostei infinită față de ființa iubită a însoțit această lansare.
Cu regret, la acest eveniment nu a participat autoarea. Care este tânără mămică și copilul ei s-a îmbolnăvit. Am considerat că prezența mămicăi alături de îngerașul ei este mult mai importantă: „Ești pe lume tot ce am, Ești al sufletului hram”. Copiii i-au dorit însănătoșire grabnică și o așteaptă, cu altă ocazie, să vină în ospeție la liceul „Columna”.
Felicitări pentru tânăra autoare cu ocazia debutului în poezie! Mult succes!
Larisa Ungureanu,
critic de teatru şi film,
doctor în studiul artelor

1 комментарий:

  1. Hi there, the whole thing is going fine here and ofcourse every one
    is sharing data, that’s actually fine, keep up writing.
    Also see my web site: social bookmarking

    ОтветитьУдалить