CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

четверг, 21 апреля 2011 г.

Minunea Minunilor: Învierea lui Isus Hristos

La filiala ”Targoviște”, cu ocazia apropierii sfintelor Paști, s-a desfășurat o activitate cu genericul Învierea lui Isus Hristos – Minunea Minunilor. La ea au pericipat elevi din cl. III de la școala nr. 59 ”G.Coșbuc” din cartierul Buiucani, care-au venit însosțiți de doamna Aurelia, dirigintă, și doamna Olga, bibliotecara școlii.Frumoși și cuminți ca niște îngerași, copilașii au ascultat mai întâi câteva reflecții despre semnificația aceastei mari Minuni a lumii creștine – Învierea Domnului nostru Isus Hristos în expunerea moderatoarei, Larisa Ungureanu.Biblioteca dispune de cărți, materiale din ziare, alte materiale despre aceasta sărbătoare, prezentând copiilor o expoziție.

Cel mai interesant moment, la care au participat activ și elevii, a fost dialogul despre tradiții, obiceiuri și simboluri, legate de sărbătoarea Paștelui. Mai mulți copii au povestit legende legate de ouăle roșii.

Pe masa ”trona” un iepuraș din ceramică. Elevii au ascultat cu interes ”istoria” iepurașului și le-a plăcut foarte mult ideea despre darul pe care-l pregătesc unii părinți pentru copiii lor în formă de iepuraș – coptură, ciocolată sau jucărie. De aceea și-au propus să fie cuminți, ascultători ca să poate primii și ei iepurași în ziua de Paște.





Pentru ca această întâlnire în preajma sărbătorii să devină o amintire plăcută, copiilor li s-a propus un concurs de Desene Pascale.Toți cei 22 de elevi au dat dovadă de spirit creativ, de inventivitate, imaginație, desenând coșulețe cu pască și ouă, ouă încrustate, iepurași, iconițe și multe alte simbulori pascale pe care, credem, și le doresc în ziua de Paști. Mulți din ei, au zis ca se vor duce împreună cu părinții la biserică pentru a participa la slujba divină și vor veni acasă, aducând în suflete Lumină
Copiii au fost felicitați de colaboratorii de la filiala ”Târgoviște” cu apropiata sarbătoare: Minunea Minunilor – Învierea lui Isus Hrisos.
Larisa Ungureanu, Ala Livadari

Комментариев нет:

Отправить комментарий