CARTEA ESTE MODUL NOSTRU DE A DĂINUI ȘI OGLINDA MÂNTUIRII OMENEȘTI (Lidia Kulikovski)

среда, 16 февраля 2011 г.

Clubul ”Tinerii la bibliotecă”


Expunere-dezbatere cu tema: Crearea portretului personalității lui Grigore Vieru. Au participat elevi din cl. VIII de la școala nr.5 ”Al.Donici”, însoțiți de bibliotecara Ala Bomaistriuc.
Această activitate a fost pregătită în cadrul a două întălniri, avute cu copiii la bibliotecă pe parcursul lunii ianuarie şi februarie. La una din ele, copiii au ascultat un Cd, întitulat "Scrisoare din Basarabia", cu versuri în lectura actorului Nicolae Jejescu de la Teatrul "A.Mateevici" din Chişinău.
La crearea portretului personalității Grigore Vieru, nemijlocit, au participat elevii: Boboc Cornela, Avram Marina, Iapără Cătălina, Struț Alexandru, Vâscu Carmelina. Ceilalţi copii prezenţi la activitate au ascultat, apoi au participat la dezbateri.Fiecare elev a expus, după ce a pregătit în prealalbil, un capitol despre Grigore Vieru: Date biografice, Viața și activitatea, Opera, Premii, fotografii cu Grigore Vieru, cât și imaginea lui Grigore Vieru, a creaţiei sale, oglindite în arta plastică, film, teatru, Colaborări – muzică, film, Reflecții critice, Bibliografie, Ilustrații.
După fiecare expunere aveau loc dezbateri, completări.A fost organizată o expoziție de cărți scrise de Grigore Vieru și despre Grigore Vieru, cărţi care se află în fondul bibliotecii "Târgovişte"...În încheiere, a urmat un recital din opera poetului. Au răsunat și poezii dedicate lui Grigore Vieru: A plecat de Avram Marna, Dulce poezie de Iapără Cătălina, Vreau să te văd de Angela Plopa ș.a.

Larisa Ungureanu, Ala Livadari

Комментариев нет:

Отправить комментарий